gospodarstvo

KAKVA VIJEST – NATIONAL GEOGRAPHIC NAGRADIO JEDNU GORANSKU UDRUGU: Prestižna nagrada Žuti okvir ide Udruzi Tetrijeb


Oglasi

PREZID – Udruga za zaštitu životinja Tetrijeb iz Prezida dobitnik je prestižne nagrade Žuti okvir koju dodjeljuje National Geographic Hrvatske.

Nadahnjujemo ljude da se skrbe o svom planetu

Vođen motom “nadahnjujemo ljude da se skrbe o svom planetu” National Geographic Hrvatska pokrenuo je akciju Žuti okvir kako bi potaknuli zanimanje ljudi za učenje i sudjelovanje u održivom razvoju te istaknuli važne iskorake u tom smjeru pojedinaca, institucija i organizacija.

Nagrade onima koji najviše pridonose održivosti u Hrvatskoj

Treću godinu za redom NGH i tvrtka Adria Media Zagreb u sklopu tog projekta nagrađuju pojedince, timove, tvrtke i institucije koji najviše pridonose održivosti u Hrvatskoj kroz 17 ciljeva odnosno kategorija. Od troje nominiranih u kategoriji „Život na kopnu“, stručna komisija za odlikovanja nagradu je dodjelila Udruzi za zaštitu životinja „Tetrijeb“, koju je primio njen predsjednik dr.sc. Ivica Križ.

Desetljeće  rada na očuvanju zavičajne ptice – tetrijeba gluhana

 Iza Udruge za zaštitu životinja „Tetrijeb“ iz Prezida deset je godina rada na očuvanju strogo zaštićene zavičajne divlje vrste ptice – tetrijeba gluhana. 2012. godine, Udruga je pokrenula uzgoj tetrijeba gluhana nabavkom matičnog jato i izgradnjom dviju volijera za njihov uzgoj. Dvije godine poslije započeo je njihov rad na projektu izgradnje Srednjeeuropskog uzgojnog centra „Tetrijeb“ koji je uključivao niz aktivnosti. Kruna projekta bio je dovršetak izgradnje velike volijere smještene na predjelu Farjevog laza kod Tršća opremljene automatskim hranilicama i video nadzorom kako bi bez prisutnosti čovjeka omogućila pripremu ptica za samostalan život. Time je 2019. godine i službeno otvoren Centar Tetrijeb u čiju izgradnju su uz Primorsko-goransku županiju koja je izdvojila 652.200 kuna dodatnu potporu osigurali i Grad Čabar, Lovački savez PGŽ i Hrvatski lovački savez.

Oglasi

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO : pgz.hr, cabar.hr

Choose an amount

Or enter a custom amount

$

%d blogeri kao ovaj: