gospodarstvo

STIŽU PRVE REAKCIJE NA ŠOKANTNA POSKUPLJENJA OD 200 DO 1.000 KUNA: Posrnuli Komunalac Mufić i HDZ spašavaju financijskom otimačinom od građana i poduzeća


Oglasi

VRBOVSKO – Na u četvrtka donesenu Odluku o povećanju cijene smeća koju su izglasali nezavisni vijećnici Dražena Mufića i HDZ-ovci a po kojoj će kućanstva plaćati više od 200 kuna mjesečno a poslovni subjekti ogromnih 1.000 kuna na mjesec, reagirao je SDP Vrbovskog točnije vijećnici SDP-a koji nisu digli ruku za to enormno povećanje i ogroman udar na financije sugrađana.

Komunalac će propasti ako cijene ne podivljaju?

U svom priopćenju SDP-ovi vijećnici Gordana Gerić Paulić, Saša Burić i Jovan Trbović tako ističu – Glasovima nezavisne liste Dražena Mufića i HDZ-a izglasano je povećanje cijena odvoza otpada a na taj način gradonačelnik je održao svoje obećanje, dok u međuvremenu ništa nije učinio kako bi ta cijena bila manja i prihvatljivija za građane Vrbovskog, kažu u SDP-u te ističu da se gradonačelnik čak štoviše, veoma razljutio na samoj sjednici na činjenicu da pet vijećnika oporbe, među kojima i vijećnici SDP-a nisu dignuli ruku za njegov prijedlog povećanja cijena odvoza otpada.

Komunalac trenutno ustrojen za barem tri puta veći broj korisnika

Na oporbenu odluku da neće dignuti ruku za povećanje cijena, ističu SDP-ovci, gradonačelnik se obrušio tvrdnjom da oporba želi da Komunalac propadne. U svom izlaganju gradonačelnik je, kažu SDP-ovci, priznao da je Komunalac trenutno ustrojen za barem tri puta veći broj korisnika njegovih usluga, a onda i izrekao ono što svi u Vrbovskom znaju, ali se nitko ne usudi javno izreći – Komunalac je prevelik i preskup sustav da bi ga plaćao sve manji broj građana koji su ostali živjeti u Vrbovskom, naglašavaju SDP-ovci. Priznao je gradonačelnik i indirektno da se cijena odvoza otpada formira iz dva dijela fiksnog i varijabilnog, a u fiksnom dijelu na nju utječe ukupni trošak poslovanja tvrtke, odnosno Komunalca, čime je kažu u SDP-u priznao i da je njegov model upravljanja Gradom potrošen.

Oglasi

Građani ne mogu servisirati ogroman i skup pogon Grada i njegovih poduzeća

U prilog tome, nastavljaju u svom priopćenju vrbovščanski SDP-ovci,  govore najnoviji podaci o broju stanovnika u Vrbovskom, koji više ne mogu servisirati ogroman i skup pogon Grada i njegovih poduzeća. Sve je to ono na što je SDP upozoravao cijelo vrijeme, a predlagali smo i načine na koje treba početi upravljati pojedinim segmentima komunalnih djelatnosti, kažu SDP-ovci te dodaju da sve to sada, kada cijene rastu, priznaje i sam gradonačelnik. Međutim, ono što ne priznaje gradonačelnik je da nije učinio sve da se cijena komunalnih usluga za korisnike smanji, nije uspostavio sustav gospodarenja otpada u potpunosti.

Gradonačelnik koristi novinske stupce kako bi izvršavao naloge županijskog HDZ-a

Dok on napada i krivi sve oko sebe za postojeće stanje, niti jednom riječju ne spominje da u Vrbovskom ne postoji odvojeno prikupljanje i reciklaža otpada koje bi značajno smanjilo količine otpada koje se odvoze na Marišćinu, a posljedično i cijenu koju bi građani plaćali, kažu u SDP-u te ističu da ništa od navedenog gradonačelniku nije važno, ni cijena koju će građani plaćati, ni činjenica da je sustav preskup i neodrživ dugoročno, čak ni to da u Gradskom vijeću sjede ljudi koji misle i predlažu drugačije. Gradonačelniku Vrbovskog, kažu SDP-vci, samo je bitno da svako toliko u medijima veliča sliku o sebi i koristi novinske stupce kako bi izvršavao naloge županijskog HDZ-a napadajući županijsku izvršnu vlast na čelu sa SDP-om.

Previše prozirno!

Previše prozirno!, zaključuju svoje priopćenje vrboščanski vijećnici SDP-a koji nisu digli ruku za enormno povećanje cijena odvoza smeća za razliku od Mufićevih satelita, HDZ-ovaca Helene Hlavač i Mladena Božića koji su svojim glasom ZA omogućili da Vrboščani sada odvoz smeća plaćaju preko 200 kuna mjesečno a poduzetnici gotovo 1.000 kuna.

Oglasi

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ustupio SDP Vrbovsko

%d blogeri kao ovaj: