Primorsko goranska županija

DOŽUPAN PETAR MAMULA POSJETIO FILMSKU EKIPU U GOMIRJU: Snima se film o najvećem i najskupljem ikad izvedenom špiljskom spašavanju


Oglasi

GOMIRJE – Filmski set koji radi na ekranizaciji istinitog događaja iz 2014. godine o spašavanju njemačkog speleologa iz špilje a koji se ovih dana nalazi na lokaciji u Gomirju, sinoć je obišao dožupan PGŽ-e Petar Mamula.

U filmskoj ekipi 150 ljudi

Tom prilikom, dožupan Mamula se upoznao s radom filmskog seta i filmskom ekipom koja broji oko 150 osoba a koja posljednjih mjesec dana većinom boravi na području više lokacija u PGŽ-i među kojima je i Gomirje. Kako je istaknuto, snima se film po istinitom događaju iz 2014. godine kada je njemački speleolog ozlijeđen ostao zarobljen u jednoj od najopasnijih špilja Europe, Riesending, u bavarskim Alpama, na 1.000 metara dubine.  Navedeno spašavanje, u kojem su sudjelovali i spašavatelji iz Hrvatske, najveće je i najskuplje špiljsko spašavanje ikad izvedeno.

Za najveći dio produkcije izabrane su upravo lokacije u Gorskom kotaru

Filmsku ekipu u Hrvatsku je, kao servisna produkcija, doveo Blue Sky Adriatic, čiji glavni producent, Mario Žvan, radi sa renomiranim međunarodnim produkcijama u Jadranskoj regiji i Africi već preko 20 godina, od reklamnih kampanja do velikih hollywoodskih i europskih produkcija kao što su Tomb Raider, Lion king, Tribes of Europa … Od više ponuđenih lokacija, za najveći dio produkcije izabrane su upravo lokacije u Primorsko goranskoj županiji, točnije Gorskom kotaru iz više estetskih i operativnih razloga: geografska i urbana raznolikost čini ju sve zanimljivijom stranim produkcijama – nudi stotine kvalitetnih i pristupačnih lokacija, još uvijek neiskorištenih na filmskom platnu.. od planina, rijeka, mora, luka, plaža i otoka preko rimske, srednjovjekovne, barokne, socijalističke, industrijske i moderne arhitekture.

Oglasi

Sve lokacije su vrlo dostupne

Sve te lokacije dostupne su unutar pola sata vožnje, kao i infrastrukturno kvalitetno povezane. Unutar sata vožnje nalaze se i 4 zrakoplovne luke, te nekoliko drugih, filmski također interesantnih država Slovenija, Italija, Austrija…, istaknuto je prilikom posjeta dožupana Mamule na setu u Gomirju.

Produkcija izuzetno zadovoljna suradnjom

Uz informacije o produkciji filma, iz Blue Sky-a ističu da su jako zadovoljni suradnjom sa lokalnim vlastima i turističkim zajednicama koji su izuzetno pristupačni, operativni i zainteresirani za suradnju. Odlična ponuda i suradnja postoji i sa ugostiteljima i hotelijerima, čija ponuda je iz godine u godinu na sve većoj razini, uz održavanje razumnih cijena. Glumci  i produkcijski partneri, primarno Senator Films GmbH i Lotus Films GmbH, oduševljeni su svime što PGŽ ima za ponuditi, a navedeno zadovoljstvo se naravno prelijeva i na atmosferu na cijelom filmskom setu, naglašavaju u servisnoj produkciji Blue Sky.

Oglasi

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: pgz.hr

%d blogeri kao ovaj: