politika

NA OSNIVAČKOJ SKUPŠTINI FORUMA ŽENA SDP-A: Za predsjednicu izabrana Dona Kontić


Oglasi

DELNICE – Delničke SDP-ovke osnovale su Forum žena kojem je intencija okupljanje žena s cijelog područja Gorskog kotara a koje nužno ne moraju biti i članice SDP-a.

Izabrana Dona Kontić

Istaknuto je to na osnivačkoj Skupštini Foruma žena SDP-a Delnice na čije čelo je izabrana Dona Kontić. Uz Kontić u vodstvo novosnovanog Foruma jednoglasno su izabrane Sandra Muhvić kao potpredsjednica, te Nina Štimac, Mladenka Šneler i Doris Štivičić kao članice predsjedništva. U sljedećem četverogodišnjem razdoblju raditi će mo na brojnim aktivnostima, istaknula je predsjednica Kontić te naglasila da u planu imaju obilježavati važne datume i provoditi humanitarne akcije, kao što je akcija “Najdraži cvijet Ane Rukavine” s kojom su Delničani već upoznati i kojoj su se odazvali u velikom broju.

Radionice za majke, žene poduzetnice te žene svih dobi i zanimanja

Kontić je najavila i kako će se Forum baviti promocijom ženskih prava uz poseban naglasak na edukaciji. U planu su, kaže, radionice za majke, žene poduzetnice, žene svih dobi i zanimanja, te vjerujemo da će nam se u tome priključiti veliki broj stanovnica Gorskog kotara. Jako smo zahvalni na velikoj potpori koju smo dobili od naše matične organizacije SDP-a Delnice i našeg predsjednika Igora Plešea koji je otpočetka ideju Foruma poticao i pomogao u njenoj realizaciji, te vodstvu SDP-a Primorsko – goranske županije i čelnicama Foruma žena koje prate naš rad, kazala je Kontić.

Oglasi

Brojni gosti

Osnivačkoj skupštini Foruma žena SDP-a Delnice prisustvovale su Gordana Saršon, predsjednica glavnog odbora Foruma žena SDP Hrvatske, Irena Vukosavljević, potpredsjednica Foruma žena SDP-a Primorsko goranske županije i Romana Jerković, zastupnica u Europskom parlamentu. Osim spomenutih na osnivačkoj skupštini sudjelovali su i Ivica Lukanović, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Primorsko goranske županije, Mirela Smojver, tajnica Županijske organizacije SDP-a Primorsko goranske županije i Saša Đujić, politički tajnik Županijske organizacije SDP-a Primorsko goranske županije.

Romana Jerković dala je snažan vjetar u leđa

Tom prilikom predstavnice Foruma žena SDP-a Hrvatske iskazale su veliko zadovoljstvo osnivanjem Foruma žena na području Gorskog kotara a europarlamentarka Romana Jerković dala je snažan vjetar u leđa prijedlozima o tematskim radionicama posebno o zdravlju te istaknula kako vjeruje da će Forum okupljati žene, jačati njihovu samosvijest i da će ga moći ponosno predati novim generacijama.

Oglasi

Već sada žene u SDP-u Gorskog kotara ravnopravne su muškarcima

Čestitke na osnivanju uputio je i Ivica Lukanović koji je istaknuo da će pokretanje Foruma žena biti dodatni poticaj u daljnjim aktivnostima stranačke organizacije u kojoj se, kaže, vidi pozitivna energija i vrijedan rad SDP-a u Delnicama a Saša Đujić članicama novog Foruma dao je punu potporu SDP-a PGŽ-e, ističući značajnom činjenicom to da su već sada žene u SDP-u Gorskog kotara ravnopravne muškarcima – jednak broj vijećnika oba spola u općinskim i gradskim vijećima te kao posebnost SDP-a u Gorskom kotaru naglasio kako je u 5 od 7 aktivnih organizacija na čelu žena.

Čestitkama se pridružio i Igor Pleše

Na kraju skupa čestitkama se pridružio i Igor Pleše, predsjednik Gradske organizacije SDP Delnice, koji je istaknuo kako mu je posebno drago što su se upravo za vrijeme njegovog vođenja stranačkom organizacijom članice povezale i inicirale ideju osnivanja Foruma žena koji će biti od koristi svim stanovnicama Delnica, ali i Gorskog kotara. Istaknuo je kako u svojem radu imaju punu podršku Gradske organizacije SDP Delnice koja će im biti na raspolaganju i pružati im podršku u njihovim svakodnevnim aktivnostima.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ustupio Igor Pleše

%d blogeri kao ovaj: