gospodarstvo

DANAS ISELJENI I POSLJEDNJI STANARI: Nestale sve prepreke za početak višemilijunske investicije izgradnje hotela s četrdesetak soba


Oglasi

VRBOVSKO – Danas su iseljene i posljednje stanarke gradske zgrade koju je Grad Vrbovsko prodao prije više od godinu i pol dana. Tim činom kupac Nika Janković konačno je došla u posjed zgrade koju je platila 501 tisuću kuna i u njoj planira gradnju hotela.

Početna vrijednost pala na pola

Podsjetimo, u svibnju 2020. godine Grad Vrbovsko nakon usmenog razgovora između gradonačelnika i potencijalnog investitora odlučuje prodati svoju zgradu punu stanara. Prema početnoj vrijednosti procijenjenoj na iznos od 901 tisuću kuna, zgrada je na kraju nakon čak četiri propala natječaja prodana na petom za 501 tisuću kuna a što je bila vrijednost ispod koje se nije smjela prodati.

Planira izgradnju hotela s četrdesetak soba

Na taj zadnji poziv u listopadu iste godine javlja se investitorica iz Zagreba Nika Janković kao jedina ponuditeljica kojoj je i prodana gradska zgrada koju planira obnoviti i u njoj izgraditi hotel. Nova vlasnica zgrade kupoprodajni ugovor je s Gradom potpisala u siječnju prošle godine i to kao direktorica tvrtke Bijela kosa – Gorski kotar osnovane upravo u svrhu izgradnje hotela na toj lokaciji. Tom prilikom investitorica je istaknula kako planira u izgradnju hotela s 40-tak soba uložiti oko 2 milijuna eura te s radovima krenuti u proljeće s rokom završetka između 15 i 18 mjeseci.

Grad stanare iseljavao više od godine dana

No očekivano otežavajuće okolnosti oko prodaje zgrade a to su bile da je zgrada puna stanara, sve su to prolongirale. Naime, već kod potpisivanja kupoprodajnog ugovora a što je bilo tri mjeseca nakon odluke o prodaji,  Grad je uspio preselio tek tri obitelji u druge stanove dok su mu preostale još tri za koje je imao rok od svega par mjeseci. U tome nije uspio te je preostale stanare preseljavao idućih 13 mjeseci odnosno zadnje je iselio tek danas. Odlaskom i posljednjih stanarki pred investitoricom Janković više ne stoje nikakve prepreke koja sada sa punom godinom dana zakašnjenja može započeti planiranu gradnju hotela u samo centru Vrbovskog.

Oglasi

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: Ilustracija, Nensi TATAR

%d blogeri kao ovaj: