sport i školstvo

KAKO JE MORAVIČKA ŠKOLA POSTALA NAJUSPJEŠNIJA GORANSKA SREDNJA ŠKOLA? Iza svega stoji rad, uspjesi  i odlična promidžba


Oglasi

GORSKI KOTAR – Za razliku od katastrofalnih upisnih rezultata u srednjoj školi u Čabru u moravičkoj srednjoj Željezničkoj tehničkoj školi ostvarili su izvrsan odaziv novih srednjoškolaca na ljetni upisni rok.

80% od planiranog

Sa svojim odličnim upisnim rezultatom (80 posto od planiranog) praćenim jakom promidžbom škole (posjete osnovnih škola, Dan otvorenih vrata i medijsko oglašavanje), ŽTŠ Moravice je zauzela poziciju predvodnika među tri srednje goranske škole.

U prvi razred upisalo se 52 učenika

Naime, u Željezničkoj tehničkoj školi u Moravicama u prvi razred upisalo se ukupno 52 učenika koji su popunili smjerove CNC operatera sa 20 upisanih te tehničara za mehanotroniku i tehničara za računalstvo sa po 12 upisanih učenika. Jedino je ostalo mjesta u ekonomskom smjeru gdje se upisalo 8 učenika te je ostalo još 12 slobodnih mjesta.

Oglasi

Upisi rezultat brojnih aktivnosti provedih u cilju promocije škole

O uspješno realiziranim upisima u ŽTŠ Moravice, ravnatelj škole Borivoj Dokmanović kaže da su rezultat brojnih aktivnosti provedenih u cilju promocije škole i njenog boljeg standarda. – U proteklim mjesecima učenici i djelatnici Željezničke tehničke škole Moravice odradili su brojne promidžbene aktivnosti. Osim što su posjetili sve goranske škole, posjetili su i škole u Ogulinu i Rijeci pa i dalje a u školi je održan i Dan otvorenih vrata u sklopu kojeg su nas posjetili mnogobrojni učenici i roditelji. Rezultat svega je popunjenost svih zanimanja tehničke struke već prvi dan upisa (CNC operateri, Tehničari za računalstvo i Tehničari za mehanotroniku), ističe ravnatelj Dokmanović naglašavajući da je slobodnih mjesta i to 12 ostalo samo u smjeru ekonomija.

Oglasi

Suradnja s tvrtkama u okruženju

Osim promidžbe Škole, dodaje Dokmanović, ostvarena je i suradnja kako sa tvrtkama u okruženju (Lokve prozori, Industroplan -IE iz Brod Moravica, Pogon Vrata d.o.o., Calligaris Ravna Gora)  i s tvrtkama  izvan naših granica (Palfinger -Austrija) a posjećeni su i inovacijski centar Haiger u Njemačkoj te tvornicu RITTAL. S njima je dogovorena suradnju kroz stipendije, mogućnost obavljanja praktične nastave kod njih, korištenje njihovih programa, zaštitna oprema i slično, kaže Dokmanović te zaključuje kako sve te aktivnosti pokazuju da ŽTŠ ide u dobrom smjeru a rezultat je vidljiv.

U Delnicama za ekonomski smjer uopće nije bilo inetersa

U odnosu na moravičku srednju školu u kojoj je 52 novih srednjoškolaca u delničkoj Srednjoj školi je njih tek 28. Tamo je skroz podbacio ekonomski smjer za kojeg nije bilo interesa od nijednog budućeg srednjoškolca. Najveći interes bio je za smjer opće gimnazije u koji se prijavilo 14 učenika, za zanimanje bravar i automehaničar njih pet a u novi razvikani obrazovni smjer šumarskog tehničara upisalo se tek devetero učenika.

Oglasi

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: ŽTŠ Moravice

%d blogeri kao ovaj: