gospodarstvo

SLIJEDI DRASTIČNO POVEĆANJE CIJENE VODE: Uključite se – možda  to možete spriječiti na Javnom savjetovanju


Oglasi

GORSKI KOTAR – Nakon niza poskupljenja dolazi do još jednog udara na standard građana. Prijeti nam drastični porast cijene vode (javne vodoopskrbe i odvodnje) na području Gorskog kotara koje pokriva ,,Komunalac“ Delnice.

Namjerava se cijena vode građanima i poduzetnicima povećati za DUPLO!

Prijedlogom ,,Komunalca“ namjera je cijenu vode građanima i poduzetnicima povećati za DUPLO!, objavio je čelnik delničkog SDP-a i gradski vijećnik Igor Pleše na Facebook profilu stranke. U svojoj objavi Pleše dalje pojašnjava da će se prema tom prijedlogu fiksni dio za stambene prostore povećati sa 16,70 kn/mj na 25,15 kn/mj odnosno sa 34,70 kn/mj na 52,00 kn/mj a za poslovne prostore sa 39,00 kn/mj na 65,00 kn/mj odnosno sa 65,00 kn/mj na 100,00 kn/mj (ovisno o profilu vodomjera). Uz fiksni raste i varijabilni dio (stvarna potrošnja) i predlaže se izmjena cijene za stambene prostore s 6,90 kn/m3 na 13,90 kn/m3, a za korisnike poslovnih prostora s 11,25 kn/m3 na 22,90 kn/m3.

Oglasi

Pleše poziva građane da se u što većem broju uključe u Javno savjetovanje

Upozorava Pleše i da osim povećanja cijene javne vodoopskrbe raste i cijena usluge javne odvodnje. I dok je u fiksnom dijelu te cijene simbolično povećanje od 2,7 kuna u varijabilnom je drastično sa dosadašnjih 2,75 kn/m3 namjerava se povećati na 7,90 kn/m3 za korisnike stambenih prostora, a za korisnike poslovnih prostora predviđeno je povećanje s 2,96 kn/m3 na 9,50 kn/m3, napominje Pleše te poziva građane da se u što većem broju uključe u Javno savjetovanje, proces koji mora proći predložena Odluka povećanja a koje je u tijeku i traje do 25. rujna.

Gradsko vijeće nema načina kako ove Odluke zaustavi

Pleše ističe da mu je jasno obrazloženje Komunalca da mu je zbog enormnog povećanja cijene  struje ugroženo poslovanje no ne slaže se da je jedino rješenje povećanje cijena za građane i poduzetnike. Gradsko vijeće nema načina kako ove Odluke zaustavi s obzirom da iste donose Nadzorni odbor (već ih je usvojio) i Skupština Komunalca koju čine gradonačelnici i načelnici općina i gradova koji sudjeluju u vlasništvu Komunalca, napominje Pleše u svojoj objavi te dodaje da mehanizmi postoje a to je Javna rasprava u koju se treba uključiti što više građana jer tako su veće šanse da se takva Odluka preispita.

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: Ilustracija, Photo by manu schwendener on Unsplash

%d blogeri kao ovaj: