politika

OVAKO JE PRIJE SAMO GODINU DANA GOVORIO SDSS: Dražen Mufić izuzetno nepoštuje vijećnike SDSS-a


Oglasi

VRBOVSKO – Da gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić pokazuje izuzetno nepoštivanje prema legitimno izabranim vijećnicima iz redova SDSS-a a i da uporno ignorira i podcjenjuje SDSS-ovog dogradonačelnika Đorđa Busića, govorio je vrboščanski SDSS samo prije godinu dana pri usvajanju gradskog proračuna.

Žestoki kritičari Mufića promjenili ploču

No, danas samo godinu dana poslije u vezi istog dokumenta dogodio se radikalni preokret. Dojučerašnji žestoki kritičari Mufića ploču su promjenili i sada nakon svega učinjenog i izrečenog s obje strane, SDSS daje podršku i diže ruku za Mufićev proračun. No, podsjetimo kako je to, ne tako davno, bilo.

Neglasanje za proračun kao  posljedica višemjesečnog ignoriranja

Pola godine nakon prošlogodišnjih izbora zbog Mufićeve netrpeljivost prema SDSS –u, njihovi vijećnici ne podržavaju proračun. U svom priopćenju tada su kazali – Gradski vjećnici SDSS-a Ilija Trbović i Dejan Jakšić nisu glasali za proračun Grada Vrbovskog a što je posljedica višemjesečnog ignoriranja i podcjenjivanja SDSS-ovog dogradonačelnika Đorđa Busića od strane gradonačelnika Grada Vrbovskog Dražena Mufića, istaknuto je u priopćenja te naglašeno kako je nizom svojih postupaka gradonačelnik Dražen Mufić pokazao i izuzetno nepoštivanje prema legitimno izabranim vijećnicima Grada Vrbovskog iz redova SDSS-a.

SDSS žestoko napada gradonačelnika Mufića

Dogradonačelnik Grada Vrbovskog Đorđe Busić (SDSS) nije bio pozvan niti na jedan od sastanaka koji su organizirani od strane gradonačelnika Dražena Mufića, te nije mogao aktivno sudjelovati prilikom izrade proračuna Grada Vrbovskog, pisalo je tada  u SDSS-ovom priopćenju o neprihvaćanju proračuna. Vrlo brzo, samo mjesc dana nakon toga, SDSS žestoko napada gradonačelnika Mufića i njegov istup o rezultatima popisa stanovništva. Tada SDSS-ovci pišu kako izjavu gradonačelnika u kojoj u istoj rečenici povezuje tzv. manipulacije s brojem stanovnika i bez ikakvog dodatnog objašnjenja spominje sve pripadnike srpske nacionalnosti smatraju krajnje neumjesnom i štetnom po cjelokupnu srpsku zajednicu, ali i međuljudske odnose na prostoru Grada Vrbovskog.

Na knjižnici su iskre frcale obostrano

Pa opet za mjesec dana SDSS se oglasio kako bi kritizirao poskupljenje odvoza otpada. Pri tom je SDSS između ostalog kazao da Vrboščani zaslužuju vlast koja uključuje sve aktere njihove zajednice, a ne samo vladajuće koji vješto prikrivaju vlastitu nesposobnost. Da bi ih na kraju, u srpnju ove godine, posvađala knjižnica. Iskre su frcale obostrano. Mufić je javno prozivao županijske SDSS-ove vijećnika od kojih je jedan i u Gradskom vijeću Vrbovskog za odbijanje amandmana za uređenje gradske knjižnice u Vrbovskom.

Još jučer nepomirljivi

Među prozvanima SDSS –ov županijski i gradski vijećnik Dejan Jakšić tada je reagirao i uz obrazloženje zašto nije prošao amandaman komentirao da je sam od početka svog angažmana u Županijskoj skupštini sa svojim kolegama nastojao pružiti ruku suradnje gradonačelniku Mufiću, ali, kaže, kod njega nažalost očito nije bilo volje niti želje za to. I tako još jučer nepomirljivi danas postadoše oportunisti. SDSS-ovci to učiniše jer su im kako kažu prošle dvije male izmjene u proračunu a Mufić ih raširenih ruku prihvati jer ipak nisu došli praznih ruku, već sa osiguranim sredstvima iz županijskih izvora.

Oglasi

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: ilustracija

%d blogeri kao ovaj: