ostalo

ŠTO STOJI IZA BIBLIJSKOG POZIVA?: Presušila sredstva za vrtiće pa se gradonačelnik okomio na oporbu a zapravo -vladajuće!


[OPROSTITE IM, NE ZNAJU ŠTO ČINE], tugaljivi je naslov jučerašnje objave gradonačelnika Čabra, Živozidaša Antonia Dražovića u kojoj proziva “oporbu” da je kriva za gubitak sredstava za vrtiće.

Oporba srušila izvršenje proračuna

Pod tim biblijskim naslovom Dražović ukazuje kako je “oporba” većinom glasova “srušila” izvršenje proračuna za 2021. godinu i tako Gradu Čabru uskratila 412 tisuća kuna iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za projekt u sklopu financijske potpore za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti. Tako Dražović piše – Nažalost, zbog toga što na sjednici Gradskog vijeća od strane oporbe većinom glasova nije usvojeno izvršenje proračuna za 2021. godinu, a koje nam je potrebno za dobivanje ukupno 412.000,00 kuna od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za projekt u sklopu financijske potpore za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti, izgubili smo mogućnost ostvarenja tih sredstava.

Oporba koja je nedavno preuzela vlast u Gradskom vijeću

Grad je tako ostao bez gotovo pola milijuna kuna prijeko potrebnih za rad naših vrtića samo radi političkog inata oporbenih vijećnika. 2021.godina je imala 12 mjeseci, a ne 6. Proračun za 2021. donijela je bivša vlast, a zatim glasaju protiv istog? Izvršenje proračuna je činjenični dokument kojeg nije moguće mijenjati, i on je takav kakav jest, realan i stvaran. Ali zato jer nije usvojen, ne može biti objavljen u službenom glasilu Grada Čabra, pa stoga ne možemo niti dostaviti taj dokument koji je jedan od uvjeta apliciranja za sredstva, stoji u objavi gradonačelnika Čabra, Dražovića koju poput naslova tugaljivo i završava rečenicom –  Ne mogu se pomiriti sa činjenicom da konstantno opstruiranje našeg rada od strane politički povrijeđenih pojedinaca utječe na kvalitetu života u Čabru i da zbog toga moraju ispaštati građani, Grad, a u konačnici i djeca. Reakciju na tu objavu tražili smo od prozvanih a ustvari vladajućih, čabarskog SDP-a i HDZ-a koje Dražović naziva oporbom iako su nedavno, prije 4,5 mjeseca sa svim preostalim vijećnicima preuzeli vlast u Gradskom vijeću i u tom predstavničkom tijelu skinuli s trona Dražovićevu Nezavisnu listu. Kada nam pristignu odgovori objavit ćemo ih u cjelosti.

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: Ilustracija, Photo by Jp Valery on Unsplash

%d blogeri kao ovaj: