politika

NAKON NEIZGLASAVANJA PRORAČUNA: Gradonačelnik je u godinu i pol napravio puno više fešti nego sve vlasti zajedno u zadnjih 6 mandata


Oglasi

ČABAR – Nakon neizglasavanja proračuna u Gradu Čabru i zjavama gradonačelnika Živozidaša Antonia Dražovića u eteru RGK-a, oglasio se čabarski SDP. Priopćenje SDP-a Čabar prenosimo u cjelosti – Vezano uz raspravu o proračunu grada Čabra za 2023. godinu gradonačelnik Čabra izrekao je niz netočnih informacija:

1. Vijećnicima se obratio riječima: “nebrojeno puta sam vas pozivao u moj ured” – a on nijednog oporbenog člana vijeća nije pozvao na raspravu o proračunu. Što se tiče rasprave o projektima ne znamo o čemu bi mogli raspravljati. U izjavi za RGK naveo je niz projekata važnih za grad Čabar poput švicarske darovnice usmjerene u vodoopskrbni sustav, projekt Jezero vode, projekt sušare u Gerovu, hostel ili đački dom u školi u Tršću. Sve projekti koje će realizirati u svom mandatu. No na sjednici je donesen Plan razvoja Gorskog kotara za razdoblje 2022-2027. čiji je sastavni dio popis projekata koji su od važnosti za grad Čabar. U tom popisu nema niti jednog od projekata koje je gradonačelnik nabrojio u jučerašnjem dnevniku, ali zato u Planu stoji hostel sa bazenima u zgradi đačkog doma u Čabru. O čemu bi vijećnici trebali raspravljati s njim ako ni sam ne zna što su mu prioriteti?

Vijećnici Ivana Lakota i Alain Stojan Leskovar tražili su početkom prosinca konkretne financijske podatke od gradonačelnika, navevši da im isti trebaju za pripremu za narednu sjednicu Gradskog vijeća, no odgovor nisu primili.

2. Gradonačelnik navodi da vijećnicima smeta što je kvaliteta života na području grada Čabra porasla. Čime to mjeri budući su činjenice sljedeće:

– nalazi vode na kraju mandata prošle vlasti bili su uredni (cvs), od tada do danas niti jednom

– nedavno je pola grada imalo probavne tegobe, a osnovna škola je za svoje potrebe kupovala vodu u trgovini

– ne metu se ceste, ne kosi ni ne krči cestovni pojas uz nerazvrstane ceste do mjere da se ugrožava zimsko čišćenje

– u zimskim uvjetima ceste su neposipane

– sve službe unutar Dvorca Zrinski osim porezne uprave koja ima vlastito grijanje, rade na temperaturi ispod dozvoljene, a koje će posljedice to imati za knjižničnu građu i neprocjenjivu vrijednost Galerije Vilima Svečnjaka, vrijeme će pokazati

– da bi za božićnu priredbu djeca u Plešcima i svi ostali bili u toploj dvorani, roditelji su u Društveni dom morali sami donijeti drva

– ukoliko asfaltiranje nerazvrstanih cesta broji pod bolju kvalitetu života podsjećamo ga da su sve prošle vlasti puno više ulagale u komunalnu infrastrukturu nego on.

3. Izjavio je da je u godini i pol učinio više nego drugi u prethodna 3 ili 4 mandata

– najveći projekt od početka njegova mandata je izgradnja naselja Ognjišće u Gerovu. Za taj projekt ga je sve čekalo spremno: ugovor, izvođač i osigurana sredstva. Znači to je projekt prošle vlasti

– za zamjenu krova društvenog doma u Plešcima također je bila spremna dokumentacija s time da je u našoj dokumentaciji bila predviđena i zamjena stolarije

– županija je bila spremna lani Gradu Čabru kupiti ratrak. Potpisan ugovor sa PGŽ Dražovića je čekao na stolu. Nije ga realizirao!

– ni lani ni ove godine nije iskoristio sredstva PGŽ za nabavu baby lifta, a inicijativa da se sredstva za razvoj malih sanjkališta predvide u proračunu PGŽ potekla je upravo od bivše čabarske vlasti (tako su baby lift već stavili mrkopaljci, ovih dana se postavlja u Fužinama, a slijede Delnice). Čabar ga nije ni tražio!

– u LAG-u Gorski kotar lani ga je čekalo osiguranih 250.000,00 za obnovu Doma kulture u Čabru. Nije ih iskoristio!

Priznajemo mu jedino da je u godinu i pol napravio puno više fešti nego sve vlasti zajedno u zadnjih 6 mandata.

4. I na kraju gradonačelnik tvrdi da je svaka dobra inicijativa s njegove strane opstruirana od oporbe. Nije istina. Oporba mu nije zaustavila niti jedan projekt! Pozivamo ga da javno kaže kojem projektu smo rekli NE!

Uporno ponavljanje laži tu laž ne može pretvoriti u istinu jer mu je oporba samo izgovor za činjenicu da je grad Čabar na prošlim izborima dobio event menađera odnosno organizatora obljetnica i fešti, a ne gradonačelnika, stoji u priopćenju SDP-a Čabar.

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: Ilustracija

%d blogeri kao ovaj: