kultura i zabava

GASI SVE NA MINIMUM: Roditelji vozili drva u Društveni dom da bi se božićna priredba mogla održati


Oglasi

GRAD ČABAR – Nakon objave teksta o nemogućim uvjetima rada gradskih službenika koji se smrzavaju u uredima u Gradu Čabru a u kojem tamošnji čelnik Živozidaš Antonio Dražović odlučno odbija te tvrdnje,  došli smo do saznanja da tome baš i nije tako.

U uredima temperatura  znatno niža i od dopuštene

Naime, došli smo u posjed službenom dokumentu inspekcije još iz ožujka u čijem je nalazu utvrđeno da je u uredima temperatura znatno niža od dopuštene. Kako piše u dokumentu neposrednim nadzorom održanim 14. ožujka 2022. godine u gradskim uredima izmjerena je temperature od 15 do 16 stupnjeva Celzijusa a sukladno Pravilniku o zaštiti na radu ona treba biti od 20-25 stupnjeva.

Izdana zabrana korištenja 9 negrijanih ureda

Stoga je Gradu Čabru tada izdana zabrana korištenja 9 negrijanih ureda do otklanjanja utvrđenih nedostataka. Taj službeni nalaz tako opovrgava gradonačelnika Dražovića koji u svom odgovoru na naš upit o uvjetima rada gradskih službenika to uopće ne spominje nego čak što više tvrdi kako je Inspekcija zaštite na radu u dva navrata bila u Čabru u gradskoj Upravi i utvrdila kako su svi parametri u skladu sa zakonom.

Sve službe u dvorcu imaju hladne radijatore

Upravo te tvrdnje Dražovića navele su na reakciju čabarski SDP koju je odmah objavio na svom službenom Facebook profilu u kojoj stoji – Sve službe u dvorcu osim porezne uprave koja ima svoje grijanje, imaju hladne radijatore. A što će hladnoća i vlaga učiniti knjižničnoj građi i neprocjenjivoj vrijednosti Galerije Vilim Svečnjak, ponovo napominjemo, vidjeti ćemo. Svi koji žele mogu se osobno uvjeriti u navedene činjenice.

Roditelji vozili drva u Društveni dom da bi se božićna priredba mogla održati

U Plešcima su roditelji vozili drva u Društveni dom da bi se božićna priredba mogla održati u normalnim uvjetima. Ali zato drva ima u brvnari u Tršću. Što reći dragi naši sugrađani? Dobrodošli u planinski raj, objavio je na Facebooku SDP Čabar. Nakon te objave predsjednica GO SDP Čabar i dopredsjednica Gradskog vijeća Čabar, Ivana Lakota poslala nam je i reagiranje u kojem o problemima uvjeta rada gradskih službenika kaže –

Zapisnik morate dati

SDP je 25.3.2022. tražio zapisnik inspektora jer smo znali da gradonačelnik govori neistinu, a ljudi nam sugrađani nisu vjerovali. Odbijeni smo naravno. Uložili smo žalbu povjereniku za informiranje koji je jako dugo žalbu obrađivao, ali je napokon u Čabar poslan nalog: zapisnik morate dati! Dobili smo ga 26.10.2022. i što smo tada mogli s njim? Što bi nam sugrađani rekli da smo nakon 7 mjeseci reagirali na temperaturu u uredima i laž gradonačelnika. Znala sam da će se situacija ponoviti i evo ga.

Temperatura je u jednom uredu bila 15 u drugom 16

Nije ni čudo što zapisnik nije htio dati kad je u njemu usmeno rješenje da se zabranjuje uporaba radnih prostorija. Temperatura je u jednom uredu bila 15 st, u drugom 16. Drugi put inspektor je došao, ako se ne varam, najavljen. Tada su uključene sve dostupne grijalice i naravno da je potvrđeno da je situacija u skladu sa zakonom. Inspektor ode, on po starom. Gasi sve na minimum!, stoji u priopćenju SDP-ovke Lakote.

Oglasi

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: web, ilustracija

%d blogeri kao ovaj: