sport i školstvo

TRADICIONALNI PREDNOVOGODIŠNJI SUSRET NA MOSTU PREKO KUPE: Organizatori u Kupu pustili “Slovenku” i “Hrvata”


Oglasi

BROD NA KUPI – Jučerašnji tradicionalni prednovogodišnji susret na mostu preko rijeke Kupe bio je povijesni jer je na tom graničnom prijelazu Brod na Kupi – Petrina posljednji put održan na vanjskoj granici Schengenskog prostora.

Sedamnaesta godina zaredom

Blagdanski susret sedamnaestu godinu za redom zajednički organiziraju Udruga “Kupa” iz Broda na Kupi i Grad Delnice te T.Š.D. Kostel i općina Kostel. U prigodnom programu, okupljene su pozdravili predstavnici organizatora susreta gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić, županica Občine Kostel, Nataša Turk te predsjednik Udruge Kupa Davorin Klobučar i Nataša Letig Žagar, predsjednica društva Kostel koji su u svom obraćanju istaknuli kako ovi susreti iz godine u godinu dokazuje da Kupa ne razdvaja nego spaja te da se ovakva druženja trebaju nastaviti bez obzira na to što granica više neće biti.

Organizatori su u Kupu su pustili “Slovenku” i “Hrvata”

Uz stanovnike Broda na Kupi i Petrine, druženju su prisustvovali i predstavnik hrvatskog veleposlanstva u Sloveniji Duje Ančić, zamjenik slovenskog veleposlanika u Hrvatskoj Miha Fatur, zamjenik župana Primorsko – goranske županije, Petar Mamula, inspektor Policijske uprave Ljubljana Boštjan Jeram te Damir Štimac, načelnik Sektora za granicu PU primorsko-goranske. Uz tradicionalnu razmjenu poklona, organizatori su u Kupu su pustili “Slovenku” i “Hrvata”, dvije jedinke autohtone pastrve u znak međusobnog savezništva, povezanosti, mira i dobrih odnosa.

Povijesni susret hrvatsko-slovenskih susjeda

Taj povijesni susret hrvatsko – slovenskih susjeda Turistično športno društvo “Kostel” obilježilo je i posebnom objavom na svom Facebook profilu u kojoj stoji – Danas je bilo stvarno lijepo na mostu! Most koji će kasnije biti samo ovo – most preko Kolpe a ne više granični prijelaz Petrina/Brod na Kupi. Već 17. godinu zaredom TŠD Kostel i Udruga Kupa organizirali su prednovogodišnji susret na granici. Osim što je danas bilo posebno svečano, jer s novom godinom Hrvatska ulazi u Schengen i eurozonu! Što znači ono što smo već stoljećima imali… obje obale Kolpe spojene i bez formalnosti koje je granica značila za domaće i posjetitelje.

Hvala predstavnicima

Hvala predstavnicima veleposlanstava obiju država koji su nas danas počastili svojim posjetom, gradonačelnicima općine Kostel i grada Delnica, predstavnicima PP Kočevje, PU Ljubljana, PP Delnice, Primorsko-goranske Županiji, Zavodu za kulturu i turizam Kostel, a posebno svim mještanima koji ste danas došli na most i zajedno s nama uživali u međunarodnom glazbenom nastupu Aleša i Bricota. I hvala predstavnicima sedme sile, koji su na svijet donijeli sretne trenutke! Neka se čuje od Ljubljane do Zagreba da se Brežani raduju zajedničkoj budućnosti!, stoji u objavi TŠD Kostel.

AUTOR: Nensi TATAR
FOTO : Turistično športno društvo “Kostel”

%d blogeri kao ovaj: