kultura i zabava

U ORGANIZACJI ETNO UDRUGE TURANJ: Obimnim sadržajem i obilaskom brodmoravičkih muzejskih postava, obilježili Noć muzeja


Oglasi

BROD MORAVICE – Etno udruga Turanj i ove je godine sudjelovala u manifestaciji Noć muzeja u Hrvatskoj. Ponudili su obiman sadržaj u samim Brod Moravicama gdje je unatoč vremenskim snježnim uvjetima bilo nazočno tridesetak mještana, ali i gostiju iz Skrada i Delnica. Na toj već osmoj manifestaciji Noći muzeja u Brod Moravicama na početku puta po muzejima, u poznatoj Kolarnici okupljene je pozdravio predsjednik Etno udruge Turanj, Dražen Brajdić.

Potom su sudionici krenuli u posjet Plavom podrumu, postavu nekadašnje gostionice koji su rezgledavanje dodatno ispunili pričama i prisjećanjem na događaje i doživljaje iz nekadašnjih vremena. Zatim su posjetili zbirku Naša željeznica u kojoj joj je sjećanja oživio i Emil Crnković, ispričavši o gradnji pruge Rijeka – Karlovac, prije točno 150 godina, uz obljetnicu koju će Etno udruga Turanj obilježiti ove godine.

Uslijedio je obilazak učionice „Vilko Golubić“. Tamo je posjetiteljima, Dijana Arbanas objasnila zašto je tema ovogodišnje Noći muzeja – Muzeji su važni, ukratko ispričala o povijesti školstva u Brod Moravicama koje ove godine navršava točno 205 godina usporedivši broj učenika Gorskog kotara u nekadašnjim razdobljima sa današnjim a onda svoj osvrt završila čitanjem dječjeg literarnog rada uz proslavu 150 godina školstva (1969.). Nakon obilaska muzejskih postava druženje sudionika osme Noći muzeja u Brod Moravicama nastavilo se uz priče u tamošnjem Domu kulture.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Dijana Arbanas

%d blogeri kao ovaj: