kultura i zabava vijesti

GOSTI IZ SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE : Posjetili manastir Gomirje i upoznali se sa njegovom dugom poviješću


Oglasi

Goste je u manastiru Gomirje dočekao iguman manastira, arhimandrit Mihailo (Vukčević) koji ih je upoznao s poviješću tog sakralnog zdanja koje datira iz početka 17. stoljeća i najstariji je najzapadniji srpski pravoslavni manastir u Europi.

GOMIRJE – Jučer su manastir Gomirje posjetili gosti iz Splitsko-dalmatinske županije. Izlet u Gomirje za djecu Imotskog, Splita i Cetinske krajine organizirali su Vijeće srpske nacionalne manjine, Splitsko-dalmatinske županije i Srpsko narodno vijeće. Goste je u manastiru Gomirje dočekao iguman manastira, arhimandrit Mihailo (Vukčević) koji ih je upoznao s poviješću tog sakralnog zdanja koje datira iz početka 17. stoljeća i najstariji je najzapadniji srpski pravoslavni manastir u Europi.

U pratnji djece i njihovih roditelja u posjetu manastiru Gomirje bili su i predstavnici VSNM u SDŽ Božidar Simić, Milan Stojić, Zoran Nenadić i Dijana Knežević te svećenici Srpske pravoslavne crkve, protojerej Milan Kadijević, jerej Dalibor Cvijanović i jerej Lazar Prijić.

Pri dolasku u Gomirje ispred manastira organiziran je kraći susret predstavnika VSNM u SDŽ s Đorđem Busićem, zamjenikom gradonačelnika Grada Vrbovskog a gosti su izlet u Vrbovsko iskoristili i za obilazak izletišta Kamačnik.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : VSN SDŽ

%d blogeri kao ovaj: