Primorsko goranska županija vijesti

HRVATSKO-SLOVENSKA SURADNJA: Dogovorena zajednička obnova zidanih pograničnih mostova na rijeci Kupi


Oglasi

DELNICE – Da je neophodna obnova zidanih i pograničnih mostova na rijeci Kupi te da je to zajednički cilj hrvatskih i slovenski uprava za ceste, zaključeno je na, ovaj tjedan, održanom sastanku u Delnicama. Sastanak je održan na inicijativu predsjednik MO Brod na Kupi, Davorina Klobučara na kojem su sa suradnicima pristvovali Katarina Mihelčić, gradonačelnica Delnica, Alenka Kovač, županica Občine Osilnica, Nataša Turk, županica Občine Kostel, Robert Maršanić, ravnatelj Županijskih uprava cesta i Silvana Sorić, rukovoditeljica Hrvatske ceste poslovna jedinica Rijeka.

Razgovaralo se o pet zidanih mostova na području Grada Delnica i Grada Čabra koji su sa hrvatske strane u nadležnosti Hrvatske ceste, ŽUC PGŽ i Grad Delnice.  Za most u Brodu na Kupi predložen je sastanak na nivou nadležnih ministarstava obiju država kako bi se definirali daljnji koraci. Za mostove u Gašparcima i Zamostu, ŽUC PGŽ predložio je s Državnim cestama Republike Slovenije utvrditi način i mogućnost suradnje. Za dva navedena mosta slovenska strana je u proračunu osigurala sredstva za ulaganje za ovu te sljedeće dvije godine, dok su ispred ŽUC-a PGŽ istaknuli kako je tijekom 2023. godine redovnim održavanjem moguća sanacija ograde na mostu u Zamostu te na mostu u Hrvatskom na kojem je zapaženo oštećenje. Za most u Gašparcima koji ove godine obilježava 150 godina od izgradnje, na tom međunarodnom sastanku istaknuta je želja i namjera da se tijekom ove godine započne s pripremom dokumentacije i ishođenjem svih akata nužnih za njegovu rekonstrukciju.

Sudionici sastanka u Delnicama izrazili su veliko zadovoljstvo postignutim dogovorima i nastavku međunarodne suradnje na novim zajedničkim inicijativama i projektima.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : pgz.hr/ Facebook, Turistično športno društvo Kostel

%d blogeri kao ovaj: