sport i školstvo vijesti

NATJEČAJ “DOMOVINA SE BRANI LJEPOTOM”: Među najuspješnijima i literarni radovi troje vrboščanskih učenika


U organizaciji SABA PGŽ, a u sklopu projekta “Škola mira – putevima mira”, nagrađeni obilaskom goranskih područja vezanih uz zbivanja tijekom Drugog svjetskog rata

Oglasi

VRBOVSKO – Jučer je na nagradnom putovanju za najuspješnije literarne radove natječaja Saveza antifašističkih boraca i antifašista PGŽ “Domovina se brani ljepotom” sudjelovalo i troje vrboščanskih đaka.

Među pedesetak primorsko-goranskih osnovaca i njihovih mentora iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Vrbovskog bili su učenica 6. razreda Sara Piteša te Marija Veronika Majić i Matias Majetić učenici 7. razreda sa svojom mentoricom, učiteljicom hrvatskog jezika Manuelom Valenčić.

Na nagradnom putovanju u organizaciji SABA PGŽ, a u sklopu projekta “Škola mira – putevima mira”, obišli su goranska područja vezana uz zbivanja tijekom Drugog svjetskog rata. Tako su posjetili rodnu kuću i muzej Ivana Gorana Kovačića u Lokovdolu, amfiteatar sa spomenikom Goranu gdje su zapalili svijeću, zatim su bili u spomen-parku palim borcima iz 2. svjetskog rata: 26 monolita koji simboliziraju kolonu partizana koji su se smrznuli u maršu 1944. godine na Matić poljani te park šumu Golubinjak gdje je uz ručak i podjelu zahvalnica završilo druženje učenika odabranih i putovanjem nagrađenih literarnih radova.

Oglasi

AUTRO : Nensi Tatar

FOTO : OŠ Ivana Gorana Kovačića, Vrbovsko

%d blogeri kao ovaj: