sport i školstvo vijesti

RAVNOGORSKI OSNOVCI USPJELI: Na Podravkinom natječaju osvojili drugo mjesto i vrijednu novčanu donaciju za novu školsku kuhinju


Osvojenim glasovima ravnogorska škola uspjela je ući među prve tri s najvećim brojem glasova na koje će se na tri jednaka dijela podijeliti iznos od 37.000 eura prikupljen prodajnom akcijom.

Oglasi

RAVNA GORA – Ravnogorskim osnovcima ispunit će se želja – dobit će novu školsku kuhinju.

Zahvaljujući glasovima svih koji su glasali za njihovu školu, na natječaju Podravke i Vegete, osvojili su drugo mjesto sa 36 228 glasova i ono što je najvažnije osvojili donaciju u iznosu od 12.333 eura za uređenje svoje školske kuhinje i blagovaonice.

Podsjetimo, sredinom prošlog mjeseca učenici ravnogorske škole OŠ dr. Branimira Markovića, putem Gorskih novosti uputili su apel svojim Goranima da im glasom pomognu u  osvajanju nove školske kuhinje u akciji Podravke i Vegete “Doniramo i školske kuhinje renoviramo”.

Od 150 pristiglih prijava, njihova prijava i video uradak ušli su u krug deset odabranih škola među kojima su od 20. do 30. ožujka, svojim glasovima na web stranici građani imali priliku odabrati tri škole kojima će biti donirana sredstva prikupljena prodajom Vegeta plavog pakiranja.  

Osvojenim glasovima ravnogorska škola uspjela je ući među prve tri s najvećim brojem glasova na koje će se na tri jednaka dijela podijeliti iznos od 37.000 eura prikupljen prodajnom akcijom.

Tako će po 12.333 eura dobiti Područna škola Repušnica koja je osvojila 40 606 glasova, OŠ Dr. Branimira Markovića, Ravna Gora za koju je svoj glas dalo 36 228 glasača i OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića, Senj koja je osvojila 28 719 glasova.

Uz te tri najuspješnije škole i one manje uspješne u glasanju, preostalih sedam iz kruga odabranih (deset škola) također će dobiti donaciju za školsku kuhinju.

Naime, kako javljaju iz Podravke, tijekom trajanja natječaja uvidjeli su da su potrebe škola zaista velike pa su u konačnici kako bi pomogli uređenju većeg broja škola, udvostručili iznos prikupljen posebnom prodajnom akcijom pa će se još 37 tisuća eura u jednakim dijelovima podijeliti među preostalih sedam škola.

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : doniramo.vegeta.hr

%d blogeri kao ovaj: