crna kronika vijesti

VRBOŠČANSKA “COBRA 11” : U jednom danu u dvije akcije na autocesti uhvatili krijumčare duhana i ilegalnih migranata


Oglasi

VRBOVSKO – U utorak je vrboščanska policija bila vrlo aktivna na autocesti A6. U dvije uspješne akcije presrela je i uhvatila krijumčare ilegalnih migranata i duhana. Prva akcija odigrala se u 45 minuta iza ponoći kada su zaustavili mlađeg Kubanca i starijeg Španjolca koji su prevozili veću grupu Kubanaca.

Kako javljaju iz Policijske uprave primorsko-goranske  vrboščanska policija uhvatila je 29-godišnjeg kubanskog i 69-godišnjeg španjolskog državljanina koji su upravljali osobnim vozilima marke Fiat i Saangyong Rexton, talijanskih i španjolskih nacionalnih oznaka, u kojima se nalazilo 11 državljana Kube.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su se dvojica osumnjičenika dogovorili za prijevoz spomenutih stranaca za određeni novčani iznos po osobi kako bi ih prihvatili u blizini granice Republike Hrvatske s BIH te potom prevezli u druge zapadne zemlje Europske unije.

Obojica osumnjičenika kazneno su prijavljena i pritvorena dok su migranti, kubanski državljani zatražili međunarodnu zaštitu te su smješteni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Druga akcija, vrboščanske policije, bila je u večernjim satima kada su također na autocesti A6 zaustavili krijumčara 53-godišnjak sa punim prtljažnikom duhana.

U njegovom autu marke Seat, pulskih registarskih oznaka nalazilo se 100 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija. Duhan mu je oduzet, a 53-godišnjak je po završetku istraživanja kazneno prijavljen.

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : PU primorsko-goranska

%d blogeri kao ovaj: