kultura i zabava vijesti

JOŠ JEDAN DJEČJI KNJIŽEVNI FESTIVAL U GORSKOM KOTARU : Požurite i prijavite se u Kućicu od knjiga gdje vas očekuju književni susreti i zanimljive radionice


Oglasi

GORSKI KOTAR – U Gorski kotar stiže još jedan dječji književni festival. U organizaciji Udruge za promicanje priče – Fabulusa, od 22. -26. svibnja održat će se Festival književnosti za djecu – Kućica od knjiga. Za znatiželjnu i veselu dječju književnu publiku Kućica od knjiga dovodi književne goste koji će posjetit škole u Vrbovskom, Ravnoj Gori, Fužinama, Mrkoplju, Lokvama, Delnicama, Brodu na Kupi i Moravicama a u brodmoravičkoj Sretnoj kućici u Kutima organizira 3 radionice – Želim biti pisac!, Želim biti ilustrator! i Književna šetnja.

Kako ističe organizatorica festivala Natalija Mitrić, voditeljica Fabulusa još jedan književni festival u Gorskom kotaru namijenjen djeci – Kućica od knjiga, nastala je iz dijela Goranskog Cukraca koji se održavao na standardu. Goranski Cukrac je od ove godine isključivo dijalektalni festival, a Kućica od knjiga će biti „zadužena“ da u Gorski kotar dovodi književne novitete i književnike za djecu koji pišu na književnom jeziku.

Kućica od knjiga će se odvijati u dva dijela, jedan čine gostovanja književnika po goranskim školama, a drugi dio radionice i drugi sadržaji u Sretnoj kućici, Čitaonici u Kutima, na koje su dobrodošla sva djeca, ne samo djeca sa područja Gorskog kotara, poručila je Mitrić i pozvala sve zainteresirane da se najkasnije do petka, 19. svibnja prijave za sudjelovanje a podatke za prijavu mogu pronaći na Facebook stranici Kućica od knjiga gdje mogu saznati i sve o novom Festivalu i njegovim gostima.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Facebook/Kućica od knjiga

%d blogeri kao ovaj: