Primorsko goranska županija vijesti

ŽUPANIJSKA ŠKOLA PLIVANJA ZA OSNOVCE : Tehnike i vještine plivanja učili vrboščanski osnovci   


Oglasi

DELNICE – Tijekom protekla dva tjedan na bazenu Doma sportova u Delnicama i vrboščanski osnovci polazili su školu plivanja. Deset nastavnih sati na bazenu proveli su učenici 2. razreda iz matične škole u Vrbovskom te područnih škola Jablan i Moravice, prilikom čega su ih licencirani instruktori poučili kako sigurno boraviti u vodi, tehnike plivanja za neplivače te nove tehnike za plivače.

– Ovaj projekt ima veliku vrijednost i učenici su bili oduševljeni odlaskom na bazen, ističu u vrboščanskoj školi te dodaju kako je uz veliko veselje kroz školu plivanja dio učenika prebrodio strah od vode, a veći dio ovladao vještinom plivanja.

Škola plivanja namijenjena svim goranskim osnovcima nižih razreda, projekt je Primorsko-goranske županije organiziran u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ, s ciljem smanjenja udjela neplivača u školskoj populaciji. U Županijsku školu plivanja koja će trajati do kraja ovog mjeseca uključeno je više od 1.200 učenika, 32 osnovne škole s područja PGŽ a za realizaciju tog projekta iz županijskog proračuna izdvojeno je 80. 000 eura.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića, Vrbovsko

%d blogeri kao ovaj: