kultura i zabava vijesti

NOVO VODSTVO UABA DELNICE : Za predsjednika izabran Johan Klarić, koji je najavio pojačati rad Udruge


Oglasi

Veliki problem je što se antifašistički spomenici u Delnicama ne obnavljaju i izrazito su zapušteni, smatraju u delničkoj UABA-i

DELNICE – Delnička Udruga antifašista i antifašističkih boraca, ima novo vodstvo. Na izbornoj Skupštini Udruge, održanoj u utorak, za novog predsjednika izabran je Johan Klarić.

Novoizabrani predsjednik Klarić tom je prigodom izrazio da mu je posebna čast biti izabranim na tu funkciju te istaknuo kako planira pojačati rad udruge.

U sklopu izborne skupštine, o radu u prošloj godini, članove je izvijestila dosadašnja tajnica Đurđa Radovanović koja je tom prilikom istaknula da je Udruga jako zakinuta od Grada Delnica za sredstva iz gradskog proračuna koja su mala ili nikakva. Također, smatra Radovanović, velikim problemom što se antifašistički spomenici u Gradu ne obnavljaju i izrazito zapuštaju – misleći pritom na spomenike u Parku kralja Tomislava te na Spomen – kosturnicu na Groblju u Delnicama.

Radovanović je istaknula i kako joj je drago što je izabran mladi predsjednik te da je bitno biti antifašistom svaki dan, a ne samo na Dan antifašističke borbe. 

Gosti na Skupštini delničke UABA-e bili su Dinko Tamarut, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko – goranske županije, Vilim Malnar, član predsjedništva, predsjednica UABA Lokve, Kristina Žagar, predsjednik UABA Fužine, Vilim Kovačević, predsjednica Udruge umirovljenika Ljubica Vujnović i drugi.

Kako iz Udruge ističu, Skupštini se nisu odazvale pozvane, gradonačelnica Delnica, Katarina Mihelčić kao ni predsjednica Gradskog vijeća Grada Delnica, Ivana Pečnik Kastner.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : UABA Delnice   

%d blogeri kao ovaj: