politika

Nakon čak tri mjeseca na zatvorenoj sjednici konačno konstituiran Savjet mladih

Jednako (ne)uspješni: Drugi Gradski savjet mladih...

Jednako (ne)uspješni: Drugi Gradski savjet mladih...
Drugi Gradski savjet mladih

Koji su njihovi planovi i čime će se baviti u idućem dvogodišnjem razdoblju koliko im traje mandat nismo saznali jer je prva konstituirajuća sjednica bila zatvorena za javnost!

VRBOVSKO – Čak tri mjeseca trebalo je novom Savjetu mladih Grada Vrbovskog da se konačno i konstituira. Cijelo ljeto novi članovi Savjeta koje je u lipnju izabralo Gradsko vijeće nisu našli vremena sastati se, formirati i početi raditi. Zašto je ljeto moralo proći da bi se oni uhvatili posla te koji su njihovi planovi i čime će se baviti u idućem dvogodišnjem razdoblju koliko im traje mandat nismo saznali jer je prva konstituirajuća sjednica bila zatvorena za javnost.

Mladi savjetnici koji inače dolaze iz redova Foruma mladih SDP-a na svojoj prvoj sjednici za svog vođu izabrali su Ivicu Kurjegu, a za njegovog zamjenika Kristijana Miania. Novoizabrani predsjednik Savjeta mladih Kurjega javnosti se naknadno obratio tek kratkom izjavom u kojoj izražava žaljenje što se na natječaj za izbor članova Savjeta nije javio nitko od udruga i klubova koji okupljaju mlade u našem Gradu pozivajući ih da im se jave ukoliko imaju ideje i prijedloge i da su spremni na suradnju sa zajedničkim ciljem – pomoći mladima u našem Gradu.

Sudeći po početku za koji je trebalo proći čak tri mjeseca novi Savjet bi mogao ići stopama onog prvog koji je svoj mandat neslavno završio sastavši se tek dva puta računajući i konstituiranje te neučinivši ama baš ništa na ostvarenju zacrtanih ciljeva i planova za bolji položaj mladih u lokalnoj sredini.

Nove interese mladih iduće dvije godine u Vrbovskom će zastupati SDP-ovi forumaši a uz predsjednika i zamjenika to su Gorana Hajdin, Aleksandra Horaček, Zoran Kurjega, Ana Mirković i Branko Škantar.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Arhiva Gorskih novosti

%d blogeri kao ovaj: