kultura i zabava

Jardasu još jedan mandat


Predsjednik Jardas (u sredini) i njegovi zamjenici

U idućem mandatnom razdoblju prioriteti će biti postavljanje ploče sa imenima poginulih branitelja u parku ispred gradskog groblja u Vrbovskom te imenovanje jedne ulice po hrvatskim braniteljima

VRBOVSKO – Dosadašnjem čelniku UDVDR-e ogranak Vrbovsko, Goranu Jardasu članovi skupštine povjerili su još jedan predsjednički mandat.

Dopredsjednici Ivan Mihelić i Željko Mirković

Za njegova dva dopredsjednika izabrani su Ivan Mihelić i Željko Mirković a u Središnji odbor ogranka Damir Delost, Zvonko Blažević, Rikard Despotović, Ivan Tkalčević, Marijan Troha, Mladen Majetić, Zvonimir Mužević, Josip Šepčić, Zdravko Osojnički i Mate Kramarić. Za članove Nadzornog odbora ogranka izabrani su Oliver Božić, Tihomir Maršal i Dražen Delost a Suda časti Arsen Štefanac, Vladimir Borić i Mihovil Rauker.

Zahvalnica Borisu Hermanu iz Zaklade hrvatskih branitelja

Na toj izbornoj skupštini UDVDR-e Vrbovsko Jardas je izvjestio članove o radu ogranka kroz proteklo četverogodišnje razdoblje koje je ocijenio uspješnim i kvalitetnim. Ostvareni su, kaže, zavidni rezultati u provedbi zadanog programa rada a što je rezultat odlične suradnje sa županijskom organizacijom UDVDR-e, HVIDR-om Gorski kotar, zakladom Hrvatskih branitelja, dosadašnjim i aktualnim vodstvom grada, Policijskom postajom Vrbovsko kao i sa sugrađanima i to obrtnicima koji su donirali materijalna sredstva za rad ogranaka, istaknuo je Jardas. Bavili smo se rješavanjem problema članova kod ispunjavanja njihovih prava a za što im je na raspolaganju bio i pravnik iz županijske organizacije. Isto tako, naglasio je Jardas, riješen je veliki broj zamolbi kako članova tako i svih ostalih branitelja za financijskom pomoći preko Zaklade za što smo kao ogranaka uručili zahvalnicu Borisu Hermanu za razumjevanje situacije i brzo rješavanje podnesenih zahtjeva.

Braniteljima uskoro spomen-ploča i ulica

Radi bolje informiranosti postavljena je oglasna ploča ogranka na kojoj se redovito ažuriraju sve informacije vezane za ostvarivanje prava hrvatskih branitelja kao i na oglasne ploče po mjesnim odborima i ispunjeno je i obećanje dano na početku mandata oko rješavanja pitanja prostora za rad ogranka koji smo uredili zahvaljujući nesebičnosti naših sugrađana, obrtnika i poduzetnika koji su nam pomogli svojim donacijama, istaknuo je između ostalog Jardas ponosan i na povećanje broja članova u svome mandatu što je kaže rezultat kvalitetnog i transparentnog rada ogranka. Po danom izvješću o radu a zatim i ponovnom izboru za čelnika ogranka Jardas se zahvalio članovima na danom mu povjerenju ističući da će mu u idućem mandatnom razdoblju prioriteti biti postavljanje ploče sa imenima poginulih branitelja u parku ispred gradskog groblja u Vrbovskom te imenovanje jedne ulice po hrvatskim braniteljima.

Podrška Tihomiru Purdi

Među gostima koji su sudjelovali u radu skupštine  Ivan Bogdanić, predstavnik županijske ogranizacije UDVDR-e, Željko Glavić predsjednik HVIDR-e Gorski kotar te Goran Niković predstavnika Kluba 138 brigade dotaknuli su se aktualne teme slučaja vukovarskog branitelja Tihomira Purde ističući da vjeruju u jedinstvo i složnost hrvatskih branitelja u davanju podrške i sudjelovanju na skupovima. Nije dobro da se hrvatski branitelj i to iz Vukovara danas nalazi u zatvoru i to će vjerojatno riješiti tri države i politika no na nama je, kazao je Bogdanić da damo podršku i djelujemo onako kako se dogovorimo u Koordinaciji udruga na nivou Hrvatske u kojoj smo i mi. To nisu prosvjedi nego skupovi potpore, kazao je Glavić, ističući da je njihova glavna poruka zahtjev upućen Vladi da se zaštite hrvatski branitelji.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: