Ribički kutak je niknuo uz obalu rijeke Dobre

Za svoj novi kutak ribiči su odabrali lokaciju na obali rijeke Dobre uz zapuštene bazene koji se nalaze nedaleko ulaza u izletište Kamačnik

VRBOVSKO – Uz niz provedenih akcija oko uređenja i čišćenja natjecateljskih staza, tijekom prošle godine ribiči ŠRD-a Kamačnik krenuli su i u neplansku akciju uređenja novog prostora na kojem će organizirati buduća ribička druženja i natjecanja.

Ribički kutak

Za svoj novi ribički kutak odabrali su lokaciju na obali rijeke Dobre uz zapuštene bazene koja se nalazi nedaleko ulaza u izletište Kamačnik. Na tom mjestu kroz desetak organiziranih akcija članovi društva očistili su okoliš i podigli nadstrešnicu. U tome su im, istaknuo je predsjednik ŠRD-a Kamačnik Goran Niković, bilo kroz financijska sredstva ili rad pomogli Grad Vrbovsko te javne i privatne tvrtke sa područja Grada koje su pomogle mehanizacijom i materijalom koji je bio potreban kod izgradnje nadstrešnice.

Zahvala na službenom otvaranju

Svima njima, kazao je Niković, zahvaliti ćemo se tako što ćemo ih pozvati na skoro i službeno otvorenje te zajedničkim druženjem proslaviti završetak izgradnje tog novog objekta. Iako su ispunili svoj naum izgradnje nadstrešnice koja će ubuduće biti mjesto okupljanja i druženja ribiča te organiziranja natjecanja tu se neće stati sa daljnim aktivnostima oko uređenja i ostalog okoliša.

Uskoro uređenje zapuštenih bazena

Tako će se, najavio je Niković, tijekom ove godine ići dalje u uređenje obližnjih zapuštenih bazena kako bi to mjesto koje ima prilaz i sa ceste postalo novo vrbovščanskom odmorište. Svakako ta nova destinacija biti će na raspolaganju svim gostima Vrbovskog, zaljubljenicima u prirodu ovog kraja u kojoj će moći uživati i koristit nadstrešnicu uz koju planiramo postaviti i roštilj, kazao je Niković.

Utrošeno 16 tisuća kuna

A za izgradnju same nadstrešnice uz ribičke akcije te materijal, opremu i mehanizaciju javnih i privatnih tvrtki utrošeno je i gotovo 16,5 tisuća kuna od kojih je 10 tisuća donirao Grad Vrbovsko. Za nastavak uređenja uz nove akcije ribiča biti će ponovno neophodna i pomoć sponzora koji će se vjeruju u ŠRD-u opet rado odazvati i tako doprijeniti da nova destinacija što prije zasja punim sjajem.

AUTOR; Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar