sport i školstvo

Niknuo ribički kutak uz obalu Dobre


Ribički kutak je niknuo uz obalu rijeke Dobre

Za svoj novi kutak ribiči su odabrali lokaciju na obali rijeke Dobre uz zapuštene bazene koji se nalaze nedaleko ulaza u izletište Kamačnik

VRBOVSKO – Uz niz provedenih akcija oko uređenja i čišćenja natjecateljskih staza, tijekom prošle godine ribiči ŠRD-a Kamačnik krenuli su i u neplansku akciju uređenja novog prostora na kojem će organizirati buduća ribička druženja i natjecanja.

Ribički kutak

Za svoj novi ribički kutak odabrali su lokaciju na obali rijeke Dobre uz zapuštene bazene koja se nalazi nedaleko ulaza u izletište Kamačnik. Na tom mjestu kroz desetak organiziranih akcija članovi društva očistili su okoliš i podigli nadstrešnicu. U tome su im, istaknuo je predsjednik ŠRD-a Kamačnik Goran Niković, bilo kroz financijska sredstva ili rad pomogli Grad Vrbovsko te javne i privatne tvrtke sa područja Grada koje su pomogle mehanizacijom i materijalom koji je bio potreban kod izgradnje nadstrešnice.

Zahvala na službenom otvaranju

Svima njima, kazao je Niković, zahvaliti ćemo se tako što ćemo ih pozvati na skoro i službeno otvorenje te zajedničkim druženjem proslaviti završetak izgradnje tog novog objekta. Iako su ispunili svoj naum izgradnje nadstrešnice koja će ubuduće biti mjesto okupljanja i druženja ribiča te organiziranja natjecanja tu se neće stati sa daljnim aktivnostima oko uređenja i ostalog okoliša.

Uskoro uređenje zapuštenih bazena

Tako će se, najavio je Niković, tijekom ove godine ići dalje u uređenje obližnjih zapuštenih bazena kako bi to mjesto koje ima prilaz i sa ceste postalo novo vrbovščanskom odmorište. Svakako ta nova destinacija biti će na raspolaganju svim gostima Vrbovskog, zaljubljenicima u prirodu ovog kraja u kojoj će moći uživati i koristit nadstrešnicu uz koju planiramo postaviti i roštilj, kazao je Niković.

Utrošeno 16 tisuća kuna

A za izgradnju same nadstrešnice uz ribičke akcije te materijal, opremu i mehanizaciju javnih i privatnih tvrtki utrošeno je i gotovo 16,5 tisuća kuna od kojih je 10 tisuća donirao Grad Vrbovsko. Za nastavak uređenja uz nove akcije ribiča biti će ponovno neophodna i pomoć sponzora koji će se vjeruju u ŠRD-u opet rado odazvati i tako doprijeniti da nova destinacija što prije zasja punim sjajem.

AUTOR; Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: