gospodarstvo

Grad preuzima Drvnu industriju u stečaju!


VRBOVSKO – Nakon što su početkom prošle godine kupili pilanu gradski oci Vrbovskog ove godine razmišljaju o nastavku preuzimanja i preostalog dijela nekretnina Drvne industrije u stečaju.

Poduzimanje svih mjera za pokretanje gospodarskog oporavka

Naime, o tom novom potezu preuzimanja posrnulog gospodarskog kormila u Vrbovskom u svoje ruke vijećnike je na zadnjoj sjednici izvjestio predsjednik Gradskog vijeća Dražen Mufić pojašnajavjući da ih složena gospodarska i socijalna situacija u Gradu obvezuje da bez odgađanja poduzmu sve mjere za pokretanje gospodarskog oporavka.

Od Ministarstva financija tražiti 43% tvornice a ostatak –  kupiti

U skladu s tim i sa činjenicom da 13 javnih objava o prodaju preostalog dijela DIV-a nisu dali rezultata Grad Vrbovsko je odlučio zatražiti od Ministarstva financija da im prepusti svoje razlučno pravo potraživanja koje polaže na 43 posto površine tvornice.  Time bi Grad postao vlasnik dijela tvorničkih nekretnina i zemljišta u vrijednosti od 4,5 milijuna kuna dok bi preostali dio ostao u stečaju, objašnjava Mufić, najavljujući da im je u planu i taj dio kupiti novcima od prodaje pilane.

Tvorničke hale će se pokrenuti kada budu gradske

Smatram to najboljim i najbržim nogućim načinom rješavanja stečaja koji brzo treba privesti kraju a budući da nema zainteresiranih investitora i ako mi sami nešto ne poduzmemo i ovaj stečaj će poput drugih u našem kraju loše završiti i njegove nekretnine će biti neupotrebljive, kaže Mufić koji je uvjeren da će stavljanje u funkciju tvorničkih hala ići puno brže kada budu u gradskom vlasništvu jer će ih, s obzirom da već postoji interes, nuditi i u najam. Isto tako će Grad na najjeftiniji mogući način za nekoliko milijuna kuna doći do gotove industrijske zone od 42 000  kvadratnih metara sa već postojećim objektima.

Puna podrška i suradnja  gradonačelnika i predsjednika vijeća

Na toj ideji o potpunom preuzimanju DIV-a za koju još treba izraditi i strategiju razvoja i upravljanja tim prostorom ovaj put predsjednik Vijeća Mufić ima punu podršku gradonačelnika Željka Mirkovića na čemu čak i zajednički rade. Tako je Mirković očito promijenio svoj stav sa početka madata kada je tvrdio da je lokalna samuouprava loš gospodar u takvim subjektima.

Uskoro susret i predstavljanje ideje  predsjedniku Josipoviću

Grad je za realizaciju te ideje već, kaže Mirković, poduzeo neke korake. Poslan je zahtjev Ministarstvu financija za prepuštanjem razlučnog prava a i dogovoren je susret sa predsjednikom Ivom Josipovićem na kojem će jedna od glavnih tema biti upravo tvornica i njeno preuzimanje, istaknuo je Mirković koji vjeruje u pozitivan odgovor Ministarstva ali i podršku predsjednika. Kada bi u tome uspjeli uz našu Poslovnu zonu u izgradnji došli bi do gotove industrijske zone u kojoj bi se odvijale sve one druge djelatnosti za koju nije predviđena naša zona.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: