sport i školstvo

UJEDINJENI MLADI MATEMATIČARI: Klokan bez granica doskakutao i u Gorski kotar

Klokan bez granica doskakutao i u Gorski kotar

Klokan bez granica doskakutao i u Gorski kotar
Klokan bez granica doskakutao i u Gorski kotar

MORAVICE – I ove godine učenici Željezničke tehničke škole Moravice sudjelovali su u velikom svjetskom natjecanju iz matematike – Klokan bez granica. Na Klokana se odazvalo 54 učenika od 1. do 4. razreda svih smjerova te tehničke i strukovne škole a matematičke zadatke koji su ih tako ujedinili na jedan dan sa vršnjacima Europe, Amerike i Azije rješavali su pod mentorstvom profesora matematike Ljube Subotića koji je i popularizirao to veliko natjecanje u vrbovščanskim školama započevši ga još prije šest godina sa osnovcima

Zamršeni zadaci – dobra zabava

Motivi srednjoškolcima za sudjelovanje i u ovogodišnjem trećem po redu Klokanu ponovno su bili želja za provjerom svoga znanja iz matematike ali i da budu dio tog velikog svjetskog trenutka. Tako su zamršeni matematički zadaci i zagonetke na trenutak svim sudionicima natjecanja u ŽTŠ-i postali i dobra zabava.

Rezultati krajem svibnja

To veliko međunarodno natjecanje iz matematike “Klokan bez granica” u Hrvatskoj organizira Društvo matematičara iz Zagreba u cilju popularizacije te egzaktne znanosti i logičkog razmišljanja a sufinancira ga resorno ministarstvo. Krajem svibnja sudionici će znati i rezultate kada će oni s najbolje riješenim testom dobiti i progodne Klokanove nagrade.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: ŽTŠ

%d blogeri kao ovaj: