gospodarstvo

PODUZETNIČKA TRIBINA: Izuzetno veliki interes za bespovratnim sredstvima

Izuzetno veliki odaziv poduzetnika i obrtnika

Izuzetno veliki odaziv poduzetnika i obrtnika

VRBOVSKO – Prostor Gradske knjižnice bio je premali za sve zainteresirane obrtnike i poduzetnike koji su se odazvali na tribinu o državnim potporama, europskim programima sufinanciranja projekata i kreditnim linijama Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Tribina Udruženja obrtnika, Poduzetničkog centra i PINS-a

Na toj tribini koju su organizirali Udruženje obrtnika, Poduzetnički centar i PINS iz Skrada predstavljeni su programi Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva koji su u tijeku i koji nude bespovratna sredstva, zatim mjera IPARD-a europskog fonda kojom se sufinaciraju ulaganja u ruralnom području te aktualni kreditni programi HBOR-a.

Bespovratna sredstva za niz programa

Nina Vinski iz Poduzetničkog centra Vrbovsko okupljene je upoznala sa nizom objavljenih natječaja i poziva za male i srednje poduzetnike koji traju još mjesec dana a preko kojih imaju priliku doći do bespovratnih sredstava. Tako je, između ostalih, istaknula poticaje za inovatore, za obrazovanje u poduzetništvu, za jačanje konkurentnosti, zatim za razvoj tradicijskih obrta te poticaje za mlade, početnike i invalide u poduzetništvu i žene poduzetnice.

Predstavljanje programa
Predstavljanje programa

 

Sredstva za planirane ali i već provedene aktivnosti

U svim tim programima, naglasila je Vinski, radi se o bespovratnim sredstvima koje poduzetnik ili obrtnik može ostvariti za aktivnosti koje tek planiraju ostvariti ali isto tako i dobiti sredstva za već uloženo čime im se retrogradno financira provedena aktivnost koju obuhvaća pojedini natječaj na koji se misle javiti.

Uvjeti pozitivno poslovanje, zaposlena osoba i podmirenje obveza

Glavni uvjeti kod prijave za većinu ovih natječaja su pozitivno poslovanje, najmanje jedna zaposlena osoba i podmirene obveze prema državi, pojasnila je Vinski, ističući da sve detalje o potrebnoj dokumentaciji i natječajima zainteresirani mogu naći na stranicama Ministarstva gospodartsva, rada i poduzetništva odnosno o svemu predstavljenom mogu dobiti podrobnije informacije u Poduzetničkom centru Vrbovsko. Nakon poticajnih programa, predstavnik PINS-a Danijel Bertović prezentirao je IPRD-ovu mjeru 302 dok je Vesna Bartolović predstavila kreditne linije HBOR-a.

Poduzetnici i obrtnici pozorno slušaju predavanje
Poduzetnici i obrtnici pozorno slušaju predavanje

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: