sport i školstvo

VELIKA OBLJETNICA DJEČJEG VRTIĆA: 30-ti rođendan proslavljen pjesmom, plesom i recitacijom

Rođendansko slavlje vrtićanaca

Rođendansko slavlje vrtićanaca
Rođendansko slavlje vrtićanaca

VRBOVSKO – Uz zvuke svoje nove himne “Neka nas zvuci pjesme odvedu u vrtić” Bambijevci su otvorili svoju veliku rođendansku proslavu. Za njihov veliki 30. rođendan to su im poklonili njihovi prijatelji učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko koji su otpjevali pjesmu koju je uglazbio Zlatko Baraba a riječi napisala Mihaela Matešić. Nakon tog prigodnog uvoda u veliko rođendansko slavlje pozornicom u Domu kulture zavladali su razigrani vrbovščanski Bambići te pjesmom, plesom, igrokazima i recitacijama proveli kroz svoj vrtićki svijet igre i zabave razdragane mame, tate, bake i djedove.

Nakon pjesme – torta

Pjevali su o radosti, prijateljstvu, obitelji i ljubavi, plesali na zvuke poznatih pjesama Kad se male ruke slože i Neka cijeli ovaj svijet….. a onda su se i igrali kao vrtićanci nekada te recitirali i glumili. Pjesmom i plesom za njihov rođendan darovali su ih i prijatelji Bambići iz Moravica da bi na kraju svi zajedno još jednom otpjevali vrtićku himnu i počastili se rođendanskom tortom.

Vrtić po mjeri svakog djeteta

Na tri desetljeća vrtića Bambi, koji je svoja vrata otvorio noseći ime Kastavke Lovorke Kukanić partizanke koja je svoj život položila na vrbovščanskom tlu u borbi protiv fašizma, podsjetila je ravnateljica Diana Tkalčević. Mnoge generacije prošle su kroz naš vrtić a neki nikada nisu niti otišli iz njega jer se danas vraćaju kao mame i tate, kazala je Tkalčević ističući da njihovu veliku obitelj čine djeca, djelatnici, roditelji i cijela društvena zajednica zahvaljujući kojima je vrtić Bambi onakav kakav treba biti – po mjeri svakog djeteta.

Vratiti osmjehe na lica građana i djece

Vrtićancima je veliki jubilej njihova vrtića čestitao gradonačelnik Vrbovskog Željko Mirković koji je istaknuo da usprkos recesijskom vremenu Grad nastoji osiguranim sredstvima, raznim aktivnostima i uz pomoć obrtnika život i rad vrtića obogatiti. Kako bi vrtić mogao primiti svako dijete zaposlili smo još jednu odgajateljicu, participacijom u troškovima smještaja djeteta u vrtić zadržali smo prihvatljivu cijenu boravka i tako pomogli roditeljima u podmirivanju tih troškova, kazao je Mirković koji je i ovom prilikom ponovio svoju poznatu parolu da su u svome programu zacrtali vratiti osmjehe na lica građana a posebno na lica djece koja su, kaže, naša budućnost i naša sreća.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: