politika

VIJEĆE MO VRBOVSKO: Dvogodišnja sredstva uložili u uređenje mrtvane

Vijeće MO Vrbovsko

Vijeće MO Vrbovsko
Vijeće MO Vrbovsko

VRBOVSKO – Nakon vanjskog uređenja fasade, krovišta i okoliša i unutrašnjost gradske mrtvane u Vrbovskom dobila je novo ruho. Dekori stari dvadeset i sedam godina zamjenjeni su novima, kupljeni su i novi tepisi za četiri prostorije mrtvane kao i zavjese za prozore. Za uređenje interijera vrbovščanske mrtvane zaslužno je vijeće Mjesnog odbor Vrbovsko koji je svoja sredstva za rad iz gradskog proračuna odlučio uložiti u konkretnu aktivnost.

Novi interijer mrtvane

– Nakon što je Grad investirao vanjsku sanaciju mrtvane i uređenje njenog okoliša, vijeće Mjesnog odbora Vrbovskog odlučilo je angažirati se oko uređenja interijera i zamjene starih, dotrajalih i zapuštenih zavjesa, dekora i tepiha, kazala je Leonida Rački predsjednica sedmeročlanog vijeća Mjesnog odbora koje se u punom sastavu okupilo na predstavljanju svog većeg projekta u protekle nepune dvije godine mandata. Smatrali smo da je nužno poduzeti neke korake oko uređenja tog prostora koje samo po sebi ne zaslužuje biti zapušteno kao i da je neprihvatljivo da se takvo stanje opravdava nedostatkom novaca, ističe Rački. Stoga smo odlučili sredstva MO-a akumulirana kroz protekle dvije godine mandata uložiti u kupnju te opreme, koja je koštala oko 27 tisuća kuna, kako bi novi vanjski izgled mrtvane pratio i novi interijer, objašnjava Rački te ističe da ima još nekih detalja poput namještaja odnosno stolica koje treba presvući novim materijalom. Nadamo se da ćemo i za to iznaći uskoro rješenje, kaže Rački te ističe da očekuju pomoć Grada ali i novoformiranog Mjesnog odbora Jablan za koji vjeruju u MO-u Vrbovsko da bi mogli imati dobru suradnju na projektima od zajedničkog interesa za mještane Jablana i Vrbovskog budući su do sada činili jedan odbor.

Veliko nezadovoljstvo uklanjanjem zelene ograde

Isto tako Rački se osvrnula i na uređenje groblja Krš koje je također ističe dio njihove programske orjentacije a u kojem se nedavno uklonila zelena ograda čempresa koja je izazvala i burne reakcije javnosti. Zbog nezadovoljstva mnogih građana koji su se i nama obratili tražiti ćemo službeno očitovanje Grada i Komunalca kakvi su im planovi oko postavljanja nove ograde i kada će biti realizirani kao i o, dodaje Rački, nastavku radova na kamenom zidu oko groblja.

Preseljenje spomenika poginulim braniteljima

Od skorih planova vijećnici MO Vrbovsko istaknuli su uključivanje u inicijativu lokalne UDVDR-e, HVIDR-e Gorski kotar i Grada Vrbovskog oko preseljenja spomenika poginulim braniteljima. Neke aktivnosti su već započete na realizaciji tog projekta, ističu vijećnici MO-a, te dodaju da on podrazumjeva preseljenje spomenika na novu lokaciju koja bi bila primjerenija njegovom značenju, zatim uređenje tog prostora i postavljanje ploće s imenima poginulih branitelja. Vjerujemo da će se ta ideja uskoro realizirati jer ona nije samo želja inicijatora nego i mnogih građana a naša uloga je upravo pratiti potrebe i želje sugrađana koje su vodilja našeg programa rada, zaključili su vijećnici MO-a Vrbovsko.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: