kultura i zabava

U KNJIŽNIČNOJ RADIONICI: Naučili ukrašavati okvire i ogledala

Detalj sa jedne od radionica

Detalj sa jedne od radionica

VRBOVSKO – U Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića na novoj kreativnoj radionici Venke Đurić polaznici su imali priliku naučiti ukrašavanje okvira za slike i ogledala kombiniranom tehnikom. Desetak sudionica tako se upoznalo s načinom izrade gipsanih okvira koje su onda koristeći svoju maštu i kreativnost bojali i ukrašavali.

Predstavljena kombinirana tehnika

Nakon što im je objasnila kako se izrađuju okviri od gipsa u posebnim kalupima koje je zbog sušenja predhodno za potrebe radionice sama izradila, Đurić im je predstavila i kombiniranu tehniku ukrašavanja akrilnim bojama i salvetnom tehnikom. Upivši novo znanje polaznice su se odmah bacile na kreativni posao kako bi što maštovitije i ljepše ukrasile svoj novi okvir za sliku ili ogledalo.

Bojali svilu, izrađivali nakit i mramorirali jaja

Uz ovu novu radionicu vrbovščanski kreativci imali su priliku kroz nekoliko dosadašnjih radionica upoznati se sa raznim drugim tehnikama kreativnog rada i ispunjavanja slobodnog vremena. Tako im je u predhodnim susretima voditeljica Đurić prenjela znanja i vještine bojanja na svili, izrađivanja božičnog nakita i mramoriranja uskršnjih jaja najavljujući da ih uskoro očekuje nova na kojoj će raditi nakit od fimo mase.

Nove aktivnosti za ispunjavanje slobodnog vremena

Sve te radionice ugostila je u svom prostoru vrbovščanska Gradska knjižnica koja ih je i pokrenula. Ravnateljica knjižnice Gordana Vučinić ističe da im je glavni motiv organiziranja radionica bio ponuda novog sadržaja i aktivnosti za ispunjavanje slobodnog vremena koji se inače odvijaju u gradskim knjižnicama. Naš motiv je ispunjen s obzirom da su radionice jako dobro prihvaćene i imaju dobar odaziv odraslih ali i mlađe populacije kreativaca. Vrijeme na radionicama nam uvijek protekne u dobrom druženju i kreativnosti te nerijetko završi a da sudionici sami ne predlože temu za novu. Trudimo se ispuniti im želje među kojima je posebno zastupljena ona za učenjem ručnih radova, ističe Vučinić.

Nakon odraslih radionica ukrašavanja gipsanih oblika i ukrasnih magneta biti će organizirana i za djecu. Ona će se održati danas s početkom u 16 sati također u prostoru Gradske knjižnice u Vrbovskom.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: