kultura i zabava

90-ti ROĐENDAN ŽTŠ-e: Bogata povjest ali i neizvjesna budućnost


 

Milica Matić
Milica Matić

 

MORAVICE – Svečanim okupljanjem i prigodnim kulturno-umjetničkim programom Željeznička tehnička škola Moravice proslavila je svoj rođendan kao i veliku 90. obljetnicu srednjeg školstva u Moravicama.

 

 

Moravička srednja škola želi biti servis i podrška gospodarstvu

 

Na svečanosti kojoj su nazočili predstavnici Primorsko-goranske županije, Grada Vrbovskog, Hrvatskih željeznica, Obrtničke komore i brojni mještani, ravnateljica ŽTŠ-e Milica Matić podsjetila je na bogatu povijest škole u koju su utkane brojne generacije učenika i nastavnika te istaknula da im je želja biti servis i podrška gospodarstvu i razvoju Primorsko-goranske županije. Matić je istaknula da kontinuirano rade na stvaranju boljih prostornih uvjeta, opremljenosti škole i unapređivanju nastave u cilju suvremenog poučavanja i pripremanja učenika za moderno tržište rada kao i nastavak školovanja na visokim školama i fakultetima. No usprkos tome problemi škole su mali broj učenika te gospodarsko i demegrafsko osiromašenje Gorskog kotara, kazala je Matić, koja se nada da će ih zajednički sa svojim dosadašnjim suradnicima i prijateljima škole uspjeti prebroditi i nastaviti je unaprjeđivati i podići na zavidnu razinu što im je zadatak ali i dug prema onima koji su je stvarali.

Folklorni nastup
Folklorni nastup

Igrokaz, polklorna izvedba i nastup Limene glazbe

U prigodnom programu uz slavljenike koji su izveli glazbeno-plesni igrokaz i njime predstavili značaj škole te prirodne i kulturne vrijednosti njenog kraja nastupili su i učenici OŠ Nikole Tesle poklonivši im za rođendan svoju folklornu izvedbu te Limena glazba koja je himnom otvorila rođendansku svečanost.

 

 

Mali folkloristi
Mali folkloristi

 

Proslavu su uveličali brojni gosti
Proslavu su uveličali brojni gosti

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: