USKORO NOVI IZGLED SREDIŠTA DELNICA: Seli se autobusni a gradi se trgovački centar


Autobusni kolodvor u Delnicama

Autobusni kolodvor u Delnicama

 

DELNICE – Na lokaciji sadašnjeg autobusnog stajališta u Delnicama iduće godine bi trebao niknuti prvi goranski trgovački centar koji će graditi njemačko-hrvatska tvrtka Conceptio razvoj. Usprkos burnim političkim raspravama i neslaganjima delničke oporbe koji su obilježili najave investiranja u izgradnju trgovačkog centra na kraju je ipak, izmjenom prostorno-planske dokumentacije Grada Delnica investitoru dano zeleno svjetlo.

 

Prvo izgradnja autobusne stanice

 

Prema najavama, radovi na izgradnji nove autobusne stanice a onda i trgovačkog centra startati će krajem ove godine i to nakon što se ishoduju sve potrebne dozvole koje investitori očekuje najkasnije do rujna. Prvi sa gradnjom počinje riječki Autotrans i to nove ali i manje autobusne stanice koja će biti premještena na novu lokaciju stotinjak metara dalje od sadašnje.

 

Izmjena prometne infrastrukture, rušenje stare stanice i gradnja centra

 

 Po završetku izgradnje novog kolodvora, s radovima rušenja stare autobusne stanice a onda i izgradnje trgovačkog centra moći će započeti i tvrtka Conceptio razvoj. Prenamjena te lokacije koja se nalazi na ulazu u Delnice povlači za sobom i izmjenu prometne infrastrukture. Prema ugovoru između Grada Delnica, Autotransa i Conceptio razvoja investitori su se obvezali na ishodavanje sve potrebene dokumentacije za rekonstrukciju ceste od skretanja prema školi do raskrižja novog ulaza u Delnice, kao i postavljanje odgovarajuće prometne signalizacije.

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi TatarKategorije:gospodarstvo

Oznake:,

%d blogeri kao ovaj: