politika

PREDSTAVLJANJE KOALICIJE STRANAKA BUZ, PGS i HRS NA ČELU SA LJUBOM JURČIĆEM – Raditi, proizvoditi, izvoziti…da se u vlastitoj zemlji ne probudimo kao stranci


Ljubo Jurčić u razgovoru sa umirovljenicima

VRBOVSKO/DELNICE – Jučerašnji sajmeni dan u Vrbovskom, nakon Delnica,  bio je idealno mjesto  za upoznavanje građana s programom koalicije stranaka Blok umirovljenika zajedno, Primorsko-goranskog saveza i Hrvatske radničke stranke čije je nositelj Ljubo Jurčić.

Da se u vlastitoj zemlji ne probudimo kao stranci

 

Tom prilikom Jurčić je istaknuo da njihov program nije baziran samo na  puki ulazak u vlast nego preuzimanje odgovornost da Hrvatska ne uđe u krizu prema kojoj klizi i koja će nas za par godina dovesti do toga da se u vlastitoj zemlji probudimo kao stranci.  Imamo dosta prostora i uvjeta ali ne i vremena da tu situaciju preokrenemo, kaže Jurčić a bogatstva sami iskorištavamo za što treba bolja organizacija države.

Raditi, proizvoditi i izvoziti

Okosnica našeg programa sa ekonomske strane je da se u Hrvatskoj isplati raditi, prozvoditi i izvoziti kako bi sami platimo svoje dugove dok se sa socijalne strane zalažemo za besplatno školstvo i zdravstvo jer jedino zdrav i obrazovan čovjek može stvoriti nove vrijednosti, istaknuo je Jurčić.

 

Oporavak Gorskog kotara uz ovu koaliciju

 

PGS-ovac Marijan Pleše koji je drugi na listi koalicije u našoj izbornoj jedinici kazao je da jedino ekonomski program Ljube Jurčića može spasiti Gorski kotar od izljeva stanovnika koja je stvarnost Gorana zadnjih 60 godina. Nemamo svog lobija, premalo nas je i to je jaz koji sami ne možemo preći kazao je Pleše koji šansu za oporavak i prepoznatljivost Gorskog kotara jedino vidi u koaliciji stranaka koju predvodi Jurčić.

Ekonomska inicijativa Ljube Jurčića – jedina provediva politička opcija

 

Uz Jurčića i Plešea na predstavljanju koalicije u Vrbovskom bili su i Lazar Grujić ispred BUZ-a te Mladen Novosel predsjednik HRS-a koji Ekonomsku inicijativu smatraju jedinom provedivom političkom opcijom koja garantira otvaranje radnih mjesta i zapošljavanje mladih te stvaranje novih vrijednosti koje će osigurati njihovu budućnost ali i budućnost radnika te umirovljenika u Hrvatskoj.

Vrijeme za regionalizaciju Hrvatske

Da je sada vrijeme najzrelije za regionalizaciju Hrvatske i pošteniju raspodjelu nacionalnog resursa, za koju se zalaže PGS a zagovara program ove koalicije dodao je i predsjednik te stranke Darijo Vasilić koji se ostalim kandidatima liste sedme izborne jedinice priključio u druženju s posjetiteljima martinjskog sajam.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: