POLAGANJEM VIJENACA I BICIKLIJADOM: Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti


 

 

MRKOPALJ – Prigodnim sportsko-zabavnim druženjem u organizaciji  Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata a pod pokroviteljstvom Općine Mrkopalj, Mrkopaljci su proslavili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

 

Polaganje vijenaca

 

Svečano obilježavanje započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu poginulog branitelja Henrika Štimca gdje je izaslanstvo koje su činili članovi mrkopaljske Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata i predstavnici Općine Mrkopalj s načelnikom Ivicom Padavićem odalo počast poginulima u Domovinskom ratu.

 

3. Mrkopaljska biciklijada

 

U sportskom dijelu proslave na prostoru Zagmajne, održana je 3. Mrkopaljska biciklijada u kojoj su sudjelovala tri kluba i 80-tak biciklista, turnir u malom nogometu, bućanje te pastirska igra „ploslanje“ dok je u zabavnom dijelu nastupila Vokalna grupa DiM KUD-a Delnice. Organizaciju mrkopaljske proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti pomogli su Sportsko društvo „Bjelolasica“, DVD Mrkopalj, DVD Sunger i Turistička zajednica Općine Mrkopalj.

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Preuzeto s mrkopalj.hrKategorije:kultura i zabava

Oznake:, ,

0 replies

 1. VOLJENI NE UMIRU, NEMA VECEG BOGATSTVA VEC POLOZITI ZIVOT SVOJ ZA PRIJATELJA SVOG !!!!!!!
  Srce me boli kad vidim šta radi novo vodstvo HVIDR-e G. Kotar. Drago mi je da sam izašao iz predsjedništva jer ovo je sramotno. To je postala udruga invalida domovinskog rata koja bi se podhitno trebala ugasiti. Zalosno je da udruga nosi ime UHVIDR-a GORSKI KOTAR a spomen na poginule suborce napravi samo u gradu Vrbovskom. Pitam se samo kuda to sve vodi i vrlo sam zalostan kao bivši predsjednik UHVIDR-e koji je tu duznost obnašao casno i pošteno. Sve pohvale udruzi veterana opcine Mrkopalj i opcinskim celnicima ali i na ovom polaganju je trebao biti netko iz HVIDR-e kao sve protekle godine moga mandata.
  Žalosno je da se rad novog čelništva UHVIDR-e svodi na fešte i kuhanje kotlica. Istina je da je uz moju pomoc gosp. Toncic došao na čelo UHVIDR-e ali ni u ludilu nisam mogao ni sanjati da ce udruga krenuti u ovom smjeru. SRAMOTNO je da se nije i ovu godinu obišlo grobove poginulih i stradalih nam kolega sa podrucja Gorskog Kotara.
  VJECNA SLAVA I HVALA svim poginulim Hrvatskim vitezovima.

 2. E nepošteni Glaviću,kako možeš tako davati izjave da HVIDR-a nije odradila obilazak groblja na području G.kotara kad su to sve odradili na Dan pobijede 5.kolovoza i Dana branitelja.Najprije se informiraj a zatim piši takove nebuloze i sa te strane može te biti sram što bacaš ljagu na novo vodstvo HVIDR-e. O tvojem poštenju kao bivšem predsjedniku moglo bi se puno toga navesti, zato radije šuti i pokrij se po ušima da ne izađe sve na vidjelo jer če onda tek članovi HVIDR-e, veterani Domovinskog rata uvidjeti kakav čovijek je bio na čelu HVIDR-e.

  • Branitelju, ako to uopce jesi jer da smo devedesetih imali toliko branitelja rat bi završio za 4 dana u Hrvatskoj. Moji komentari i na ovoj stranici i opcenito su napisani pod mojim imenom. Nemam potrebe sakrivati se iza nekih nikova kao ti. Šta se tice moga poštenja dok sam obnašao funkciju predsjednika UHVIDR-e slobodno stanem pred sve članove dignute glave i ponosno, naravno pred one clanove koji su to zasluzili. Dosta mi je više laznih invalida i branitelja. Nisam kriv šta se takvi kao ti pronalaze u mojim komentarima. Tebi za informaciju UHVIDR-a i UDVDR-a su dvije posebne udruge koje su usko surađivale u mom mandatu a iz razloga šta su obadvije imale istinske branitelje na svom čelu.
   Članovi UHVIDR-e koji su zasluzili da im se pomogne dobro znaju tko je bio na čelu udruge i ponosni su na to šta su BILI članovi iste. Nemozete me oblatiti jer sam časno i ponosno a nadasve transparentno obnašao svoju duznost. Molim te pošto nisam informiran pa me slobodno ti informiraj di je to UHVIDR-a osim u vrbovskom organizirano imala polaganje vijenaca i paljenje svijeca? Iz prilozenog vidimo da to nije bilo u Mrkoplju a dobro sam informiran da nije ni u drugim opčinama i gradovima Gorskog Kotara.

 3. NA KRAJU SVEGA OSTAJE SVJETLOST I LJUBAV I ZEMLJA
  HRVATSKA

%d blogeri kao ovaj: