gospodarstvo

OBRAČUN I OVRHA KOMUNALNE NAKNADE ZAVADILI UMIROVLJENIKA I GRAD – Jardas: Sporan je iznos i poziv na broj – Gradska uprava: Nije bilo žalbe ali sve se još može provjeriti

Zgrada Komunalca

Zgrada Komunalca
Zgrada Komunalca

VRBOVSKO – Naš čitatelj umirovljenik Dragutin Jardas iz Vrbovskog obratio nam se nezadovoljan, kako kaže, nepravilnim obračunom naplate komunalne naknade. Jardas tako tvrdi da mu je gradski Komunalni odsjek rješenjem o ovrsi koja je već realizirana početkom ove godine uvrstio i plaćene obveze zbog čega je iznos duga daleko veći od onog koji i sam priznaje.

Sporan poziv na broj

Neke uplatnice za koje me se tereti sam našao međutim neke nisam uspio pronaći jer se radi o protekle četiri godine, kaže Jardas te ističe – Dužan sam i to eventualno četiri uplate ali ne tolike komunalne naknade u iznosu  od 887 kuna kao što stoji u rješenju. Isto tako Jardas problem vidi i u pozivu na broj koji nije isti na uplatnici i rješenju o ovrsi te se boji da možda njegov uplaćeni novac nije išao u prave ruke.

Znatan iznos

Za mene je prestrašno samo tako skinuti mi novac s računa a sa obzirom da je to veliki iznos oduzet sa mirovine ja jednostavno nemam novaca za ispravljati nečije greške zbog koje sam znatno oštećen ističe Jardas.

Oštećeni nije reagirao

O njegovom slučaju upitali smo u Upravi Grada Vrbovskog gdje nam je Ivica Štefanac zadužen za komunalnu naknadu kazao da o tom problemu nije upoznat odnosno da oštećeni nije reagirao. Naime, objašnjava Štefanac ovrha se nikada ne realizira odmah po izdanom rješenju te se ostavi par mjeseci vremena da oštećeni može reagirati i u slučaju moguće pogreške na vrijeme ju ispraviti ili pak dogovoriti način pokrivanja duga.

Do sada nismo imali ovakav slučaj

Do sada nikada nismo imali takav slučaj i ovo je prva takva reakcija, jer svi koji smatraju da je došlo do pogreške dođu do nas gdje zajednički utvrdimo o čemu se radi, kaže Štefanac. Na naše pitanje kako to da se oštećeni Jaradsu u Rješenju tereti za mjesece koje može potvrditi i uplatnicama Štefanac odgovara da postoji mogućnost da se njima zatvaralo staro dugovanje no u svakom slučaju tvrdi Štefanac dug je sigurno takav jer na izdavanje rješenja se nikada ne ide uz predhodne provjere.

Još uvijek ima mogućnosti za provjeru

Žao mi je, kaže Štefanac što kao i drugi, gospodina Jarads nije iskoristio mogućnost da reagira za što je imao vremena od slanja rješenja do izvršenja ovrhe te dodaje da bez obzira što je naplata izvršena može doći u gradsku upravu te ako se utvrdi da je bilo nekih nepravilnosti da će mu novac biti vraćen.

Poziv na broj nije sporan

O pozivu na broj koji se na uplatnici i u Rješenju razlikuje u dvije nule pojašnjenje nam je dao voditelj računovodstva Ljubomir Cindrić koji kaže da tu nije došlo do nikakve pogreške te da se na uplatnici ispred broja korisnika ispisuju nule zbog pretpostavke da je više korisnika.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Gorske novosti, facebook,

%d blogeri kao ovaj: