Jovan Trbović

Jovan Trbović

 

 

MORAVICE – O neizglasavanju gradskog proračuna zbog kojeg je u Vrbovskom na snazi Odluka o privremenom financiranju, oglasili su se i vrbovščanski HNS-ovci čiji vijećnik Goran Vučinić nije podržao proračun, točnije bio je suzdržan.

 

Aktualna vlast SDP-PGS ne doživljava nas kao partnere

 

Na sazvanoj tiskovnoj konferenciji Narodnjaci Vrbovskog predvođeni Jovanom Trbovićem kao razlog ističu to što već nekoliko godina uzastopce upozoravaju na neravnomjernu raspodjelu sredstava namjenjenih za izgradnju komunalne infrastrukture dok ih cijelo vrijeme mandata aktualna vlast SDP-PGS ne doživljava kao partnera i ne uključuje u kreiranje planova i donošenje odluka.

 

U Moravicama prošle pa ni ove godine nije uloženo niti planirano ništa sredstava za sanaciju cesta

 

Po HNS-ovcima moraju postojati određeni kriteriji pri raspodjeli tih sredstava posebice kada se radi o nerazvrstanim cestama po Mjesnim odborima jer, ističu, nije u istom položaju MO na čijem području uz veliki broj kilometara ima primjerice i 5 mostova te smatraju da u izgradnji infrastrukture kod ovomandatne vlasti nije bilo nekih vidljivih pomaka.Vlasti zamjeraju Narodnjaci i to što u Moravicama prošle pa ni ove godine nije uloženo niti planirano ništa sredstava za sanaciju cesta a posebice zadnjih godina najaktualniju zavrzlamu tog područja – vodoopskrbu.

 

Moravice dobivaju dovoljne količine vode iz izvorišta Malo Selce

 

Stalno smo govorili da Moravice dobivaju dovoljne količine vode iz izvorišta Malo Selce te da se izvode bespotrebni radovi na spajanju izvorišta Ribnjak sa vodoopskrbnim sistemom u Moravicama, ističe Trbović te dodaje da su se ovih dana i uvjerili u to. Naime, pojašnjava Trbović, još u srpnju prošle godine gradsko komunalno poduzeće Komunalac u svrhu ispitivanja gubitaka u vodoopskrbnom sistem angažiralo je za to ovlaštenu tvrtku iz čijeg izvješća je vidljivo da Moravice iz izvorišta Malo Selce dobivaju prosječno 4,5 lit/sec. vode i da je to na godišnjem nivou 145 494 m3 s tim da je u protekloj godini Komunalac fakturirao za područje cjeloga grada 191.707m3 vode.

 

Moravice mogu tri dana biti opskrbljene kvalitetnom pitkom vodom

 

Inače Moravice u svom vodoopskrbnom sistemu imaju i to smo naknadno saznali, kaže Trbović, ukupno 500m3 vodosprema što je dovoljno da u slučaju duljeg nestanka električne energije ili većeg kvara Moravice mogu tri dana biti opskrbljene kvalitetnom pitkom vodom.

 

O urušenom mostu u Gomirju  dovoljno smo rekli u nekoliko navrata

 

Osvrnuli su se HNS-ovci i na urušeni most u Gomirju o kojem su ističu dovoljno rekli u nekoliko navrata. Sve ostalo je demagogija i politikanstvo i bez obzira na razmirice rješenje je po njima izrada DPU11-Musulini. Isti tako vrbovščanski HNS upozorava i na situaciju ulaganja značajnih sredstava od strane Hrvatskih voda za projekte u cilju smanjenja velikih gubitaka vode kao i zaštite izvorišta pitke vode.

 

Vrijeme bespoštednog rasipanja novca prošlo je svršeno vrijeme

 

Očito da naš Grad tih projekata nema pa nas zanima kako planiraju dobiti novac, pitaju se HNS-ovci za koje je vrijeme bespoštednog rasipanja novca prošlo svršeno vrijeme. Samo sa kvalitetnim projektom ide se u ministarstva lobirati za sredstva a argumenta za dobiti novac ima napretek od korištenja kamenoloma, iskorištavanja šuma do vodnih resursa, smatraju u HNS-u. Da li je porebno obrazlagati što bi to značilo za vrbovščanske poduzetnike i Komunalac smanjenjem gubitaka vode čime bi se smanjili enormni računi za električnu energiju koju plaćaju porezni obveznici, zaključuju vrbovščanski HNS-ovci.

 

 

AUTOR: Nensi Tatar
FOTO: Gorske novosti, arhiva