gospodarstvo

GORSKE NOVOSTI UBRZALE POPRAVAK: Nakon gotovo jednomjesečnog kvara i našeg upita Hrvatski Telekom promptno otklonio telefonski kvar obitelji Kosanović


Komunikacija

DREŽNICA – Prije tri dana obratio nam se za pomoć Milan Kosanović iz Drežnice čije je problem kvar na fiksnoj telefonskoj mreži koji se otklanja već gotovo mjesec dana.

Kvar prijavljen 9. studenoga

 

 

Kvar na telefonu prijavili smo, piše nam obitelj Kosanović još 9. studenog i od tada svakodnevno zovemo Službu za korisnike T-coma. Na naše upite kada će kvar biti otklonjen, oni su nam odgovarali da će poslati neke požurnice službi na terenu, međutim nitko nije dolazi niti išta popravljao.

Žice ostavili da vire ne pokušavajući išta popravljati

 

 

Kada su konačno došli raskopali su mjesto gdje su žice koje su ostavili da tako vire vani ne pokušavajući išta popravljati, stoji u dopisu obitelji Kosanović koja od službe za popravak nije uspjela dobiti odgovor kojih ih je najviše zanimao a to je kada će otprilike krav biti otklonjen.

Odlučili su priču uputiti našem portalu

 

 

Ne znajući više kome se obratiti o svome problemu odlučili su priču uputiti našem portalu. Odmah smo njihov dopis proslijedili Odjel za odnose s javnošću Hrvatskog Telekoma d.d. od kojeg smo danas dobili odgovor koji prenosimo u cjelosti –

Provjerom je utvrđeno kako je riječ o kompleksnom kvaru

 

 

Djelatnici Hrvatskog Telekoma su odmah po prijavi smetnje izašli na teren kako bi se utvrdio točan uzrok kvara te započelo sa sanacijom. Provjerom je utvrđeno kako je riječ o kompleksnom kvaru u podzemnoj telekomunikacijskoj mreži koji je nastao uslijed udara groma.

 Popravak dodatno usporen zbog poplava

 

 

Sanacija smetnje potrajala je duže zbog potrebe dodatnih mjerenja kao i potrebe otkapanja više lokacija oštećenih segmenata kabela, što je dodatno bilo usporeno zbog poplava koje su na neko vrijeme onemogućile pristup radilištu.

Iskrene isprike

 

 

Nakon što se voda povukla te osigurali uvjeti za pristup i rad na telekomunikacijskom kabelu, smetnja je uspješno otklonjena (jučer tijekom dana). Iskreno se ispričavamo korisniku radi eventualnih neugodnosti.Odjel za odnose s javnošću. Hrvatski Telekom

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ilustracija

%d blogeri kao ovaj: