reklama

VAŽNA OBAVIJEST GRADONAČELNIKA: Vrbovščani prijavite se u Konvoj za spas Gorskog kotara!

Dražen Mufić, gradonačelnik Grada Vrbovskog

Dražen Mufić, gradonačelnik Grada Vrbovskog
Dražen Mufić, gradonačelnik Grada Vrbovskog

VRBOVSKO – Obzirom da koordinacija goranskih gradonačelnika i načelnika održana 11. studenog 2014. godine u Ravnoj Gori sa potpredsjednikom Vlade i ministrom Brankom Grčić i njegovim zamjenikom Jakšom Puljiz u nazočnosti župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine nije dala očekivane rezultate, na koordinaciji goranskih gradonačelnika i načelnika održanoj 13. studenog 2014. godine jednoglasno je dogovoreno da Gorani organiziraju prosvjed ispred Vlade RH i Sabora RH na Markovom trgu koji će se održati u srijedu 19.11.2014. godine.   

Tog dana će predsjedniku Sabora biti predana peticija građana Gorskog kotara i zahtjevi goranskih jedinica lokalne samouprave. Pozivamo zainteresirane građane da se prijave za odlazak na Markov trg na broj telefona 051 875-115 i 098 – 796 – 285 jer će prijevoz biti osiguran autobusima u organizaciji Grada Vrbovskog. Što gubimo stupanjem na snagu Zakona o regionalnom razvoju i izmjenama Zakona o brdsko-planinskim područjima?

  • Grad Vrbovsko s osnova poreza na dohodak i poreza na dobit gubi cca 5.000.000,00 kuna, a cijeli Gorski kotar gubi cca 26.000.000,00 kuna. Iako Vlada RH smatra za potrebnim ublažiti to prijelazno razdoblje, i na taj način bi u prvoj godini izgubili 35% prihoda.

Sigurno je da, ukoliko saborski zastupnici izglasaju takav Zakon o regionalnom razvoju koji je predložila Vlada RH, proračunski korisnici neće više moći dobivati sredstva jedinica lokalne samouprave.

Gradonačelnik Grada Vrbovsko

Dražen Mufić

%d blogeri kao ovaj: