NA DANU OTVORENIH VRATA CENTRA ZA POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ: Župan Zlatko Komadina istaknuo da se od Stare Sušice planira napraviti veliki eko etno natura centar za poljoprivredu i turizam gradnjom autohtone goranske kuće, šetnice kroz park šumu, rasadnika i pokretanjem proizvodnje meda i pića


03-susica

 

GORSKI KOTAR – Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije u Staroj Sušici jučer je imao Dan otvorenih vrata. Dan otvorenih vrata organiziran je s ciljem boljeg informiranja goranskih poljoprivrednika o aktualnim mjerama poticaja kao i mogućnostima kandidiranja za europske fondove a plan je da Centar svoja vrata ima otvorena jednom mjesečno.

 

 

O novim Mjerama ruralnog razvoja okupljene su informirali i predstavnici LAG-ova

 

 

Na jučerašnjem  Danu otvorenih vrata, ravnatelj Centra Dalibor Šoštarić predstavio je dosadašnji rad a sa svojim radom, planovima i novim Mjerama ruralnog razvoja okupljene su informirali i predstavnici LAG-ova Gorski kotar, Vinodol, Kvarnerski otoci i TerraLiburna. Na otvorenim vratima Centra prisustvovao je i župan Zlatko Komadina koji je tom prigodom istaknuo da Primorsko-goranska županija od Stare Sušice planira napraviti veliki eko etno natura centar za poljoprivredu i turizam gradnjom autohtone goranske kuće, šetnice kroz park šumu, rasadnika, pokretanjem proizvodnje meda i pića te drugih sadržaja.

 

 

Razvojni kompleks svih posebnosti Gorskog kotara

 

 

Biti će to razvojni kompleks svih posebnosti Gorskog kotara, kazao je Komadina istaknuvši da će ga upotpuniti Centar za velike zvijeri koji pokreće Javna ustanova Priroda a da će u realizaciji tog plana pomoći i novac fondova EU. Inače, Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj u Staroj Sušici, koji je proračunski korisnik PGŽ-e u prošloj godini imao je proračun u iznosu od nešto više od 2,4 milijuna kuna od čega je  1.578.996,21 kuna sredstava osigurano  iz Županije a ostatak je ostvaren od strane općina i gradova te vlastitim sredstvima.

 

03-cesta-hrvatsko

 

 

Predstavnici županije obišli i čabarski kraj

 

 

U pratnji dožupana Petra Mamule i pročelnice UO za  turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melite Raukar, župan Komadina jučer je uz Staru Sušicu posjetio i čabarski kraj. Obišli su goransku tvrtku  u Plešcima koja već 40 godina izrađuje proizvode od metala i plastike te gradilište ceste Hrvatsko-Ložac trase 2600 metara dužine koja se gradi za poboljšanje prometne i gospodarske povezanosti čabarskog kraja od 2012. godine a čiji se završetak i otvaranje očekuje krajem ove godine.

 

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Primorsko-goranaska županija

 Kategorije:ostalo

Oznake:, , ,

2 replies

  1. to ti je tako.Kad pustiš otvorena vrata svaki vrag ti gmiže u kuću

  2. Jeli to prilika da “tata Lazo” ponovo otkine koju kunicu poticaja???