VELIKI USPJEH VRBOVŠČANSKIH KUGLAČICA: Izboreno natjecanje u 1. Hrvatskoj kuglačkoj ligi


Kuglačice

VRBOVSKO – Vrbovščanske kuglačice ušle su u 1. Hrvatsku kuglačku ligu. Iako je do kraja play offa  ostala još jedna utakmica između ekipe Endi-Tekstilca iz Zagreba i Osijek 97, kuglačice iz Vrbovskog su bez obzira na rezultat te utakmice ovu subotu  pobjedom nad ekipom Endi-Tekstilac iz Zagreba (6:2) izborile ulazak u 1. HKL u natjecateljskoj sezoni 2017/2018. Igračica te utakmice bila je Aleksandra Vučković sa srušena 563 čunja a uz nju kuglačice zaslužne za ulazak vrbovščanskog kluba u 1. HKL su Marica Bokulić, Marija Paušić, Mirjana Reljić, Teuta Vorkapić, Dejana Draganović, Željka Novinc i Višnja Širola.  Uz domaće navijače, vrbovščanskim kuglačicama podršku na toj utakmici dali su i navijači iz Ogulina, Ravne Gore, Delnica i Rijeke, kojima se uz sportski pozdrav i ovim putem zahvaljuju s nadom da će takva posjećenost kuglačkim utakmicama postati tradicija a ne rijetkost.

 

Kuglačice 2

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: KK VrbovskoKategorije:sport i školstvo

Oznake:, , , ,

10 replies

 1. Bravo ovo je rezultat hvale vrijedan, vidjet ćemo kako će ga pratiti naš Grad. Hoće li pokazati razumijevanje za vaš trud. Žalosno je to što je ovo došlo u doba lokalnih izbora pa niko ne komentira. Vrbovsko je takvo ono što je dobro u sportu to ne komentira jer rijetki imaju ovako velike rezultate. Još jednom bravo ! Nadamo se da će ovaj rezultat popratiti bilo koja vlast koja dođe i da neće manjkati novaca za prvoligašice.

  • Pridružujem se čestitkama! Prva liga je veli uspjeh za našu malu sredinu. Stoga veliki respekt kuglačicama!
   Ali malo bih ispravio Gorske i cijenjenog Sportaša. Treba pisati kuglačice KK Vbovsko jer kako sam vidio na utakmici, a vidi se i iz imena i prezimena, ovo je ekipa koju čine kuglačice koje dobrim dijelom nisu vrbovštanke. Pa zato dragi Sportski, ne umanjujući ovaj izniman uspjeh, ne vidim zašto bi ga pratio Grad! Iako imamo mi dovoljno klubova koji nezasluženo dobivaju velike novce, a imaju dobar dio igrača izvana našeg Grada, zato će i ovim kuglačicama nadam se biti dovoljno što im Grad plaća sve troškove domaće kuglane i dobiju koliko sam vidio na stranicama Grada i novčanu potporu u iznosu 4.500,00kn. A kako se ipak radi o igračicama koje nisu iz Vrbovskog, a i naše i ove iz vana su zaposlene ima i drugih izvora financiranja.
   A da ih grad ipak prati, evo dijelim neprovjerenu informaciju sa utakmice; navodno im je Grad platio autobus Komunalca do Osijeka.
   I još bih ovdje pohvalio i uspjehe RK Vrbovskog. Muški rukometaši nižu uspjehe i ovu sezonu. Nažalost kako je jučer u N. Listu izašao članak, vidim da ni oni nisu bez igrača izvan Grada, pa tako njihov trener kaže da imaju nekoliko igrača iz Ogulina u mlađim kategorijama. Mala sjena na veliki uspjeh. Za razliku od nogometaša Gomirja i Vrbovskog koji bez obzira na velik broj igrača izvan Grada nemaju nikakvog uspjeha, za što dobojaju izdašnu nagradu od Grada.
   Puno sportskih uspjeha našim( i onim malo manje našim) kuglačicama u slijedećij prvoligaškoj sezoni!

   • Pridružujem se uspjehu kuglašica i raduje me svaki sportski uspjeh na nivou grada, pogotovo ako je to uspjeh onih udruga koji isključivo rade sa mladima. Znamo da je uspjeh šahista i rukometaša dugi niz godina odličan i takve udruge treba podržavati jer isključivo rade sa mladim ljudima. Treba pomagati i drugim udrugama ali vidjeti i druge kriterije. Koliko je meni poznato rukometni klub Ogulin se raspao u nekoliko kategorija i prirodno je da igrači igraju u najbližem njima klubu. Svi znamo kako se radi u nogometnim klubovima ali njima novac stiže po drugim osnovama. Postavlja se pitanje: koliko u gradu ima školovanih (licenciranih) trenera koji vode dotične klubove. Poznato je da imamo samo dva takva trenera (rk vrbovsko i teniski klub). Htjeli bi na ovom portalu da malo više pišete i komentirate uspjehe nogometnih klubova, teniskog kluba. Šta se dešava sa ženskim rukometnim klubom (zadnjih 8 god.) ni slova o njihovim uspjesima ili neuspjesima. Mislim da bi mjerodavni u gradu trebali više pažnje posvetiti kome i koliko daju naš novac za uspjehe ili neuspjehe.

   • Poštovani gospodine bravo96, zahvaljujem vam što ste i sami rekli da ste gledali subotnju utakmicu samo sada više nisam sigurna za koga ste navijali!? Novi naziv kluba kojeg ste predložili Vbovsko možda ćemo razmotriti na sljedećoj skupštini kada skupimo vlastita novčana sredstva da istu možemo i održati. Zahvaljujemo se Gradu Vrbovskom na sredstvima od 4.500,00 kuna koje su vam vidim trn u oku a da ste malo bolje pogledali tablicu vidjeli biste koja putovanja imamo po sezoni. Da ne govorim da smo razne kotizacije za sudjelovanje u natjecanjima same platile. Istina je da nam je GRAD omogućio prijevoz do Osijeka a budući se ekipa ŽKK Osijek97 također u narednoj sezoni natječe u 1.HKL nadamo se da će nam ponovno izaći u susret jedino ako se Vi ne ponudite biti sponzor?! Sve kuglačice koje dolaze iz drugih gradova a taj se ne zove Vrbovsko, na treninge dolaze svaki put o vlastitom trošku i s ponosom kuglaju za klub koji se zove “Vrbovsko”! Vaš festival neznanja o troškovima i prijedlozima financiranja iz vlastitih sredstava je u najmanju ruku smiješan svima koji se imalo razumiju u financije.I za kraj vam želim postaviti upit ako mi možete reći koja su za vas autohtona vrbovčanska imena?! Pozdrav od Hrvatke!

 2. Okomili ste se na kuglačice da nisu iz Vrbovskog, pa od kuda je Mirijana Reljić, Teuta Vorkapić, Aleksandra Vučković, Dejana Draganović, pa i Višnja Širola je na nek inaćin naša ako niste znali. Ostale Marica Bokulić, Marija Paušić i Željka Novinc ne kuglaju za novce kao neki ostali sportaši kojima se plaćaju utakmice i putovanja da bi igrali za naše klubove.
  Može vas biti sram uspoređivati kuglačice s ostalim klubovima u kojima igraju igrači koji nisu s područja Vrbovskog, a ako ne znate naše kuglačice da bi igrale u 1. ligi moraju imati podmladak Zar da sa 4.5000,00 kuna imaju mlade a moraju se snalaziti na svakakve načine da odigraju sezonu. Bravo96 nisi korektan i realan u svojim komentarima ili navijaš za svoj klub kako bi se uvukao gradskim strukturama u guzicu. Što se tiče troškova kuglane, tko podmiruje troškove dvorane za rukometašice i rukometaše, tko uređuje nogometna igrališta i njihove prostore da bi igrali u zadnjoj ligi.. Nemoj zaboraviti da u kuglani djeluje četiri kuglačka kluba: Kamačnik, Policajac, Gomirje i ženski Vrbovsko pa usporedi troškove samo s tri nogometna kluba.Rukometaši su dobri na županijskom nivou samo njihov trener stvara famu od toga nije usporedivo sa 1. ligom. Specijalac imaš pravi pseudonim baš ti pristaje iako želiš komentirati “uspjehe” nogometa i tenisa koji ima četvero djece koja treniraju tenis,za njih se gradi zgrada u Kršu.,

 3. Zašto se svi ne učlane u Zajednicu sportova Grada Vrbovsko, pa zato da bi Mufan imao glasače kojima bi dijelio sredstva. Također podjela bi bila prema PRAVILNIKU koji ne treba izmišljati ima ih na internetu koliko želite.Sada se sredstva dijele prema PRAVILNKU “MUFAN”
  Komentirate uspjeh kuglačica tako da omalovažavate njihov rad. Tako ste tukli i po šahovskom klubu kada je ostvario uspjeh. Kao da u drugim sportovima nema igrača sa drugih područja, o tome ne pišete već se javljate samo kada se ostvari rezultat.
  Umjesto da budete ponosni na ove žene koje su to ostvarile gunđate da bi omalovažili njihov rezultat.
  Koliko mladih ostaje mladih u Vrbovskom uskoro ćemo uvoziti sportaše iz Europske Unije.
  Bravo96 i Specijalac dođite na kuglanu, nogometne utakmice i ostale sportske terene pa komentirajte igrače van našeg područja.

 4. Pozdrav svima, a posebno Sramim se Brava96 i Specijalca i Hrvatki.
  Poštovana Hrvatka, više puta u komentaru sam vama (kuglačicama) čestitao na ovako velikom uspjehu. Oprostite mi što u nazivu nedostaje slovo r pa je umjesto KK Vrbovsko pisalo KK Vbovsko. Nenamjerna greškica. Ali kad ne možete argumentirano pobiti moje navode hvatate se za jedno slovo.Navijao sam, naravno, za kuglačice KK Vrbovsko jer me veseli svaki uspjeh svih udruga (ne samo sportskih) iz našeg Grada, bez obzira odakle dolaze njihovi članovi. Ali kad se radi o sredstvima koje dijeli Grad ( u ovom slučaju kako je lijepo primjetio Sportaš2 osobno naš vrli gradonačelnik po simpatijama), a koje novce izdvajamo svi mi iz Vrbovskog, onda smatram da smijem komentirati ako me nešto zasmeta, a to je u ovom slučaju financiranje kroz sredstva namijenjena za sportske klubove stanovnika drugih lokalnih samouprava koji također tamo imaju iste klubove. Najbitnije je da se ta sredstva od strane grada dijele bez ikakvog kriterija. Ali upravo ste vi draga Hrvatka, odnosno KK Vrbovsko, dokazali da se i sa malim sredstvima može napraviti puno. I ne trebate se ljutiti na mene. Možda na nogometne klubove koji dobiju višestruko više od vas, nemaju nikakve rezultate, a isto imaju igrače sa strane,ili zašto se ne ljutite na tenis koji dobije više novaca od vas, a ne natječe se nigdje. Tu su i rukometaši i rukometašice, šah. Svi dobijaju više od vas. Ili se ipak trebate ljutiti jedino na Grad Vrbovsko i gradonačelnika koji na ovakav netransparentan i nepošten način dijele novce. Ali to nije baš pametno jer se možda nadate povećanju sredstava… Zato još jednom iskrene čestitke kuglačicama na zapaženom uspjehu uz želju da u elitnom rangu ostanete što više sezona. I još samo mali komentar, koliko je meni poznato za održavanje skupštine kluba ne trebaju nikakva sredstva…

  Dragi Sramim se… nisam se okomio na kuglačice, niti sam se u komentarima nikad okomio na sportaše. Bez obzira odakle dolaze. Moji komentari i kritike se uglavnom odnose na način financiranja svih udruga od strane grada. Na nepostojanje kriterija u dodijeli istih. Koliko mi je poznati niti jean klub nije imun na igrače izvan grada. I nogometaši, rukometaši i muški i ženski, šah, kuglačice….svi su koliko mi je poznato imali bar u nekom trenutku igrače izvan grada. I to mi ne smeta, ali smeta to što to (barem koliko je javnosti poznato) nema utjecaja na dodjelu gradskig sredstava. I to mi osobno smeta. Nigdje nisam pročitao na temelju kojih i kakvih kriterija i po kojem pravilu se ti novci dijele. Ni za sport, ni za kulturu….
  Rezultat je neosporan…i kuglačica, rukometaša, šahista. Ali je bitno odakle su igrači i sa čijim novcima…Jer u amaterskom sportu nije rezultat najvažniji (iako je dobrodošao), a Grad bi ulaganjima u sport i kulturu trebao poticati domaće stanovništvo na djelovanje u udrugama, a ne da se poneki održavaju na životu dovođenjem igrača sa strane…

  • Poštovani bravo96, izgleda da vaše izjave nitko osim vas nije shvatio stoga je moje skromno mišljenje da nije problem u svima nama. Izjave poput onih :zašto bi ga pratio Grad pritom misleći na financije teško je objasniti što je pisac time htio reći? I Vaše nadam se da će im biti dovoljno također…i na kraju ono puno sportskih uspjeha našim ( i onim manjem našim) kuglačicama…Vaš Grad bi se trebao sramiti svakog svog žitelja koji dijeli ljude na Vaše i Naše. Što god kasnije pisali u svrhu svoga opravdanja nastojeći ublažiti izrečeno je suvislo. Za mene više ne morate navijati!

 5. Umjesto da kuglašicama odate priznanje, vi ste se bando jedna uhvatili jeftinog politiziranja. Cure, čestitke na osvojenom prvom mjestu. Prvo napomenite da je to rezultat mukotrpnog truda, rada, odricanja, odvajanja vlastitog vremena, odlaska od obiteljskih obveza. Sretno dalje!!!!!!!!!!!!!

 6. Bravo 96 ,Ti si jedan tipican primjer ljubomornog i zavisnog covjeka koji ne cijeni uspjeh u ovom gradu i radi takvih kao sta si Ti ovaj grad nemoze naprijed. Te cure iz Ogulina su nase cure,i ja im se osobno divim,da si cesce na kuglani i da podrzavas taj sport nebi imao takvo misljenje. Te cure su sjakne osobe i karakteri koji vole ovaj grad vise nego 80 % Vrbovstana! Tako da ako nemas pametnije komentare nemoj komentirat!