PREDSTAVNICE FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST OBIŠLE GRADSKI DEPONIJ CETIN: Očekivano zatvaranje odlagališta i prijava u Ministarstvo zaštite okoliša za apliciranje na EU natječaj u rujnu ove godine


Image 1

VRBOVSKO – Gradu Vrbovskom posjetile su predstavnice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi upoznavanja s tijekom sanacije gradskog deponija Cetin. Nakon upoznavanja sa dosadašnjim aktivnostima na sanaciji deponija, na radnom sastanku dogovoren je nastavak aktivnosti i rokovi koji će se poduzeti za zatvaranje Cetina. Tako je istaknuto da se sa velikim zalaganjem preko DUUDI-a uspjelo riješiti imovinskopravne odnose na prostoru odlagališta bez kojeg nije bilo moguće provoditi bilo kakve aktivnosti oko sanacije odlagališta te da je u tijeku izrada projektne dokumentacije za sanaciju i zatvaranje odlagališta u vrijednosti od 160.000,00 kuna s PDV-om koju je dobilo trgovačko društvo IPZ Uniprojekt TERRA d.o.o. Zagreb. U nastavku aktivnosti planira se izrada glavnog projekta – lipanj 2017, građevinske dozvola – srpanj 2017, zatvaranje odlagališta i prijava u Ministarstvo zaštite okoliša za apliciranje na EU natječaj – rujan 2017, odluka o dodjeli bespovratnih sredstava potpisivanje ugovora s Ministarstvom zaštite okoliša – prosinac 2017 i provođenje javne nabave za odabir izvođača radova sanacije odlagališta – siječanj/veljača 2018. Radni posjet predstavnica Fonda završio je obilaskom deponija Cetin, koje su pohvalile dosadašnje aktivnosti Grada Vrbovskog uz zaključak da se do sada puno toga napravilo a što nije slučaj kod brojnih jedinica lokalne samouprave.

 

 AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Grad VrbovskoKategorije:gospodarstvo

Oznake:, , ,

5 replies

 1. a cijena smeća 69 kun već koliko dugo, jer su se navodno povećali troškovi sanacije. Naime, tek je u izradi projektna dokumentacija, ako. Kuda idu naši novci

  • u smece

  • Ima ih previše u uredima komunalca,pa ne mogu stati i papiri projektne dokumentacije, pa zato vjerovatno teškom mukom rješavaju po jedan papir kvartalno.

 2. Vrbovštanke i Vrbovštani su imali priliku i rekli svoj stav. Moram čestitati pobjedniku ma koliko mi to mrsko bilo! Pa dragi sugrađani za očekivati je povećanje cijene odvoza smeća barem još jednom kad se stvarno bude odvozilo dalje od Cetina. A isto tako je za očekivati i povećenje svih ostalih nameta koje je veliki vođa već sve, barem jednom; povećao: prirez, voda, smeće. A također je očekivati i dodatna smanjenja izdvajanja za našu djecu kroz smanjenje proračuna za vrtić, smanjenje subvencija đacima za prehranu i prijevoz, kroz nova smanjenja u kulturi i sportu, a pogotovo za one udruge koje samo rade s djecom….
  I zato poštovani sugrađani koji ste glasali za dosadašnjeg gradonačelnika ovog našeg malog sela, veliko vam hvala.
  I naravno sjetite se da ste da ste mu omogućili da ima među najvećim plaćama u Hrvatskoj, da ste mu omogućili da imamo jednu od najskupljig “gradskih” uprava u Hrvatskoj, da smjenjuje ljude ako se drznu imati drugačije mišljenje od njega, da i dalje ne poštuje pravila i zakone, da nam ,ukratko, prodaje muda pod bubrege i slijedeće 4 godine.

 3. Tražili ste gledajte i uživajte a ljudi sve manje stoko sitnog zuba !