kultura i zabava

PROTEKLI VIKEND U GOMIRJU: Održan VII. Cvjetni korzo – prekrasna priča bazirana na temelju starih običaja


IMG_7208

 

GOMIRJE – U Gomirju je u subotu, održan VII. Cvjetni korzo. Manifestaciju su organizirali udruge i mještani Gomirja i Turistička zajednica Grada Vrbovskog u kojoj je ove godine okupljen najveći broj sudionika njih čak gotovo 250. – Riječ  je o prekrasnoj priči baziranoj na temelju starinskih građanskih običaja. U tradiciji brojnih naroda širom svijeta promjene godišnjih doba praćene su brojnim narodnim običajima a u jedan od najatraktivnih obreda  ubrajaju se upravo oni koji su vezani uz proljeće, kazala nam je o manifestaciji direktorica Turističkog ureda TZGV Tatjana Kušić podsjećajući da je nakon punih 47 godina taj narodni običaj u Gomirju ponovno oživljen prije sedam godina te nazvan Cvjetni korzo a koji se od tada njeguje svake godine  i okuplja sve veći broj sudionika. Istom se želi obogatiti turistička ponuda mjesta Gomirje ali i Grada Vrbovskog, kazala je Kušić ističući i veliko zadovoljstvo organizatora na ovogodišnjem broju sudionika koji je do sada bio najveći. U ovogodišnjoj gomirskoj cvjetnoj povorci, koju su predvodili konjanici Vitomir Vujnović i Igor Vujnović  te Puhački orkestar DVD-a Vrbovsko, sudjelovali su, članovi DVD-u Gomirje, veterani NK Gomirje, Udruga umirovljenika Gomirje, Lovačko  društvo Gomirje, učenici OŠ I.G.Kovačića Vrbovsko i PŠ. Desanka Trbović Gomirje, KUD-ovi “Gomirje”, „Frankopan“ iz  Severina na Kupi, “Vivodina”, “ Zeleni vir” iz  Skrada, vrbovščanske Udruge  žena Moravice, Senjsko i Pri Kupe, SKD „Vreteno“ iz Rijeke, Udruga „Nada“ iz Rijeke , te brojni građani Vrbovskog i mjesta Gomirje i gosti. Uz pjesmu i zvuke koračnica, cvjetna povorka kretala se cijelim mjestom, ispred zgrade lokalnog Mjesnog odbora sudionike su domaćini počastili okrjepom a nakon toga je u Domu kulture održan i kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili učenici OŠ I.G.Kovačića Vrbovsko i PŠ. Desanka  Trbović Gomirje, KUD “Vivodina”, SKD „Vreteno“ iz  Rijeke, KUD “ Zeleni vir” iz Skrada i pjesnik Savo Đani Trbović.  I na ovogodišnjem Cvjetnom korzu upriličena je prodajna izložba cvijeća iz bogatog asortimana vrtnog centra “Nena” Lipnik.

 

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Turistička zajednica Grada Vrbovskog

6 comments on “PROTEKLI VIKEND U GOMIRJU: Održan VII. Cvjetni korzo – prekrasna priča bazirana na temelju starih običaja

 1. trojanska kobila

  Para buši đe burgija neće.Nisu bile pare neg poslovni prostor.Al dođe ti na isto.Mufan je pokorio Gomirje al ipak nije se vozo u kočiji ko Mirko.Moraće još malko da doda pa će nagodinu.

 2. đovanino

  Kada se u jednom malom mjestu doživi multietnička manifestacija kulture stvaralaštva prirode i tradicije,onda se mogu osjetiti ljubav i zivot,u neraskidivoj energiji razumijevanja,uvazavanja i poštovanja.T o nije samo priča ispričana iz duše radosti to je smisao stvarnosti koji nam je svima potreban.Djela govore više od svake riječi,vise od svake zavisti, više od svake dimenzije ega,to je motiv koji širini duha i duše daje život .

 3. lokalac

  đovanino, ne lupetaj. privatna promidžba na račun sredstava poreznih obveznika

 4. đovanino

  Nije tebi lako dražesni lokalac,razumijem te ali još ne vidjeh tvoje niti jedno djelo vec samo prazne riječi,nije ti lako.

 5. lokalac

  đovanino, da li si ti pri sebi, koja djela molim te? daj nas prosvijetli pa navedi neki suvisli primjer, kako bi rekla naša bivša premijerka neki samo što ne iskaču iz paštete…

 6. đovanino

  Tvoja djela lokalac,tvoja djela a ne priče,pricaj nam o svojim djelima ,pokaži nam ih i prosvjetljenje nas

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: