ODJEK NEPRINCIPIJELNE KOALICIJE HDZ-A I HNS-A: Višegodišnji vrbovščanski predsjednik i vijećnik narodnjaka Jovan Trbović napustio stranku


SAM_2672

Jovan Trbović nakon punih deset godina napustio je HNS

 

VRBOVSKO – Jovan Trbović napustio je vrbovščanski HNS. Nakon deset godina vođenja HNS-ove podružnice u Vrbovskom koju je kroz nekoliko zadnjih mandata i zastupao u Gradskom vijeću Vrbovskog, te bio i član središnjeg odbora HNS-a ,Trbović je poput sve brojnijih svojih dojučerašnjih stranačkih kolega zbog koalicije sa HDZ-om, odlučio izaći iz HNS-a. Uz mene vrbovščanski HNS napustilo je još pet članova a javila su mi se i još dva koja su isto odlučila, kazao nam je Trbović. Svoju političku karijeru Trbović će nastaviti u Zavičajnoj stranci Primorja, Rijeke, Gorskog kotara i otoka u koju su, ističe, otišli i mnogi HNS-ovci sa područja Primorsko-goranske županije nezadovoljni smjerom kojim je otišao HNS. Žao mi je jer je ipak iza mene deset godina rada u toj stranci, puno smo uložili u njen razvoj u ovom kraju no ne slažem se sa današnjom politikom HNS-a iako bi volio bi da to ipak na državnom nivou uspije i da se ne dogode prijevremeni izbori, zaključio je Trbović. Inače je Trbović na zadnjim lokalnim izborima osvojio mandat kao HNS-ovac u koaliciji SDP-HSU-HNS-HSS-SDSS i to po nacionalnom ključu – odnosno odgovarajuće zastupljenost pripadnika srpske nacionalne manjine.

 

AUTOR: Nensi Tatar
FOTO: Nensi TatarKategorije:politika

Oznake:, , ,

8 replies

 1. Nenadoknadiv gubitak za HNS.Izgubili su velikog političkog mislioca i stratega. Poslije ovog gubitka stranka vjerovatno neće preživjeti a stranka u koju prelazi osjetit će nevjerovatni napredak i povećanje broja glasača.

  • Pošteno od tebe Jovice. Mi koji napuštamo HNS nismo izdali stranku, stranka je izdala nas, koji smo vjerovali da Hrvatska može i mora biti drugačija, a ne po mjeri Karaplenkovića i njegovih trabanta.
   Ovi koji te sada pljuju ne mogu shvatiti Tvoju principijelnost, jer oni nemaju principa. NJima
   je samo važno da su na vlasti bez obzira na rezultat njihove vladavine.
   Pokazao si da razmišljaš svojom glavom, a ne da si rob nekakve stranačke stege i da nisi pogazio svoje ideale za koje si se deset godina borio.
   Nisi izdao svoje principe i ostao si čista obraza, možeš svakom pogledati u oči.
   Sretno u novoj stranci….

 2. Daj jebote, nemoj se baš toliko sprdati sa čovjekom!!! 🙂

 3. Pa čovjek je jasno rekao……IZLAZI ZBOG KOALICIJE SA HDZ-om.Jl vam jasno ….il da nacrtam?

 4. Za razliku od nekih ima karakter i ne mjenja stranke kako vjetar puše!

 5. Ipak ga vjetar otpuhao ……ne paše mu koalicija sa HDZ-om????????????????

 6. Drago nam je da gospodin Jovo podržava novu vladu. To će ukloniti prijetnju novih (i skupih) izbora i olakšati daljnji rad.Time je pokazao zavidan stupanj političke odgovornosti tako rijedak na “ovim prostorima”.
  Što reći nego ; bravo Jovo ! Pali pilu!

 7. Nikako da shvatiš da je Čovijek zbog morala i principa napustio stranku, a nikakav vijetar ga nije otpuhao.Onaj koji nema morala i principa ne može to shvatiti. Narodnjaci napuštaju stranku zbog svojih principijelnih načela, a koliko je HDZ-ovaca napustilo svoju stranku iz istih razloga. SAMO JEDAN JEDINI. ( Hasanbegović).
  Toliko o moralu i vjerodostojnosti među hadezeovcima.
  Kada im ovi otpadnici iz HNS ne budu više trebali, ispljunuti če ih isto kao i Mostove ministre.