GRADSKO VIJEĆE GRADA VRBOVSKOG U ČVRSTIM RUKAMA NEZAVISNE LISTE DRAŽENA MUFIĆA: Za predsjednicu izabrana Jasna Božić – dopredsjednici Marijan Tkalčević (HDZ) i Ilija Vignjević (PGS)


SAM_2669

Jasna Božić (desno) s Nezavisne liste Dražena Mufića nova je predsjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovskog

VRBOVSKO – Novim sazivom Gradskog vijeća Grada Vrbovskog predsjedati će Jasna Božić članica Nezavisne liste Dražena Mufića uz dva dopredsjednika  –  HDZ-ovca  Marijana Tkalčevića i PGS-ovca Iliju Vignjevića. Kako se i očekivalo Nezavisnoj listi Dražena Mufića koja je osvojila najviše mandata šest plus jedan po nacionalnom ključu već na konstituirajućoj sjednici priklonili su se prošlomandatni saveznici HDZ koji je osvojio dva mandata  i PGS s jednim vijećnikom. Time si je gradonačelnikova  Nezavisna lista osigurala apsolutnu većinu sa deset vijećnika na svojoj strani u odnosu na sedam opozicijskih mandata, četiri iz koalicije SDP-a i tri sa Nezavisne liste Dalibora Kratohvila. Svoju udruženost desetorka je tako pokazala već kod zajedničkog  prijedloga kandidata za predsjednika i zamjenike Vijeća koji su većinom i usvojeni tako da prijedlog opozicije koja je također ponudila kandidate i to za dopredsjednike nije bio niti pročitan. Jasnu Božić na mjesto predsjednice Vijeća podržalo je svih 17 vijećnika, kod izbora Marijana Tkalčevića na mjesto dopredsjednika, šest oporbenjaka bilo je protiv dok je jedan i to Nezavisni Dalibor Kratohvil bio suzdržan a kod izbora Ilije Vignjevića za drugog dopredsjednika  svih sedam opozicijskih vijećnika bilo je protiv.  Konstituirajuća sjednica novog saziva Gradskog vijeća Grada Vrbovskog odrađena je formalno i to u Planinarskom domu Kamačnik gdje je na kraju upriličen i domjenak.

SAM_2663

SAM_2671

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi TatarKategorije:politika

Oznake:, , ,

5 replies

 1. Slike govore same za sebe.

 2. Smrknuti do bola ,svatko u svom filmu…..pogledi negdje daleko daleko…..

 3. …i tako gradsko vijeće
  u novi mandat smjelo kreće
  vijećnici ozareni od sreće
  slušaju Draža kako blebeće
  da obećanja ni ovaj mandat ostvariti neće
  da osim svog ega nema brige veće…..

 4. Svatko od njih razmišlja: “Dal da se odreknem vijećničke naknade il da mudro šutim”.

 5. Idemo u pravom smjeru. Građani Vrbovskog mogu naredne četiri godine biti mirni i spokojni jer su izabrali vrijedne i sposobne ljude da vode ovaj grad.