komunalac

 

VRBOVSKO – Samo mjesec dana od novog kreditnog zaduženja vrbovščanskom Komunalcu za kraj godine stiže financijska injekcija iz gradskog proračuna. Pozamašni novčani božično-novogodišnji dar Grada Vrbovskog iznosi čak 765 tisuća kuna proračunskog novca koji će Komunalcu uskoro sjesti na račun.

 

Donacija nazvana kapitalna pomoć

 

Dodjeljena gradska sredstva nazvana su kapitalnom pomoći kojom će Komunalac krenuti u realizaciju najavljenog projekta izgradnje sanjkališta kod Planinarskog doma Kamačnik u Vujnovići. Tako im za otkup zemljišta treba 275 tisuća kuna, za nabavku komunalne opreme 400 tisuća kuna a za opremu i električnu infrastrukturu treba im 90 tisuća kuna.

 

Odluka u rukama gradskih vijećnika

 

Budući da se radi o velikim iznosima koji prelaze onu granicu kada gradonačelnik može sam odobriti dodjelu sredstava odluka je u rukama gradskih vijećnika koju donose na zadnjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati ovaj tjedan. Kao u Komunalcu tako ni u Gradu očito nije sjajna financijska situacija jer je i ta kapitalna pomoć koja je bila planirana skrpana tek na kraju godine i to rebalansom proračuna.

 

Uzeli kulturi, sportu i komunalijama da daju gradskom miljeniku

 

 Zadnje dane u godini gradske računovođe preslagivale su proračunske stavke uzimajući iz svih segmenata kulture, sporta, komunalne infrastrukture da bi pomogli Komunalcu u njegovim novim poslovnim poduhvatima.

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti, ilustracija