NIKAD IM DOSTA: Gradskom rastrošnom miljeniku Komunalcu hitno treba 765.000 kuna


komunalac

 

VRBOVSKO – Samo mjesec dana od novog kreditnog zaduženja vrbovščanskom Komunalcu za kraj godine stiže financijska injekcija iz gradskog proračuna. Pozamašni novčani božično-novogodišnji dar Grada Vrbovskog iznosi čak 765 tisuća kuna proračunskog novca koji će Komunalcu uskoro sjesti na račun.

 

Donacija nazvana kapitalna pomoć

 

Dodjeljena gradska sredstva nazvana su kapitalnom pomoći kojom će Komunalac krenuti u realizaciju najavljenog projekta izgradnje sanjkališta kod Planinarskog doma Kamačnik u Vujnovići. Tako im za otkup zemljišta treba 275 tisuća kuna, za nabavku komunalne opreme 400 tisuća kuna a za opremu i električnu infrastrukturu treba im 90 tisuća kuna.

 

Odluka u rukama gradskih vijećnika

 

Budući da se radi o velikim iznosima koji prelaze onu granicu kada gradonačelnik može sam odobriti dodjelu sredstava odluka je u rukama gradskih vijećnika koju donose na zadnjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati ovaj tjedan. Kao u Komunalcu tako ni u Gradu očito nije sjajna financijska situacija jer je i ta kapitalna pomoć koja je bila planirana skrpana tek na kraju godine i to rebalansom proračuna.

 

Uzeli kulturi, sportu i komunalijama da daju gradskom miljeniku

 

 Zadnje dane u godini gradske računovođe preslagivale su proračunske stavke uzimajući iz svih segmenata kulture, sporta, komunalne infrastrukture da bi pomogli Komunalcu u njegovim novim poslovnim poduhvatima.

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti, ilustracijaKategorije:gospodarstvo

Oznake:, , ,

7 replies

  1. Pa smanjite te uhljebe pa ce biti dosta novaca ima ih ko stakora u comunalcu.Pozdrav.

  2. Bogami baš ih imako štakora…sve po dvije miljenice gospodina grasdonačelnika sjede za jednim stolom….al mora biti duplikat,dok jedna šeće sa kafe na kafu druga sjedi -pa onda sljedi zamjena.Pola tih uhljeba treba poslati na rad u Cedar pa da gospoda probaju kako se zarađuje plaća.

  3. Bravo Biba.

  4. Šta mislite ko će još dignut ručicu na vjeću??? Osim Ilije naravno:)

  5. A sigurno jedan koji svaki dan preljeva iz suplog u orazno. Pozdrav.

  6. Ne baš tako davno netko je slikovito opisao kako se odlučuje u komunalcu; “……..da je on kapetan, Komunalac brod a zaposlenici inače njegovi suradnici su mornari bez kojih taj brod ne bi plovio.” Znači prošle godine u 12 mjesecu 455 tisuća kuna su dobili iz blagajne “grada” ( da budemo precizniji od poreznih obveznika), u 11 mjesecu ove godine novo kreditno zaduženje od 450 tisuća i sad 765 tisuća kuna opet od poreznih obveznika!! Pa gdje su ti projekti koji su toliko hvaljeni, a očigledno je da se novac od tih projekata vraća tako da na kraju plaćaju porezni obveznici. Iz ovoga se može samo zaključiti da ni kapetan, a ni mornari ne znaju upravljati brodom! Očigledno je da brod malo previše pušta vodu!!