POMOĆ ZNATNO MANJA OD ŠTETA: Vrbovsko i Brod Moravice tražili 6,6 milijuna a dobili tek nešto više od 242.000 kuna


IMGP2677

 

GORSKI KOTAR – Od ukupno pola milijuna kuna županijskih sredstava za pomoć u sanaciji šteta od orkanskog juga najveći iznos dobiti će Brod Moravice i to nešto malo više od 125 tisuća kuna. Uz Brod Moravice najveće štete od te elementarne nepogode imao je i Grad Vrbovsko pa će i njemu u odnosu na ostale goranske samouprave pripasti veći iznos i to 117,5 tisuća kuna. Preostali iznos županijske pomoći podjeljen je među ostalim goranskim samoupravama tako da će Skrad dobiti 60.089 kuna, Ravna Gora 49.023, Čabar 46.608, Lokve 38.317, Mrkopalj 32.441, Delnice 23.394 i Fužine 7.461 kuna. Raspodjeljena sredstva znatno su manja od nastalih šteta koje su Gorani prijavili lokalnim samoupravama a one Županiji a koje su iznosile i po više milijuna kuna poput Brod Moravica koje su prijavila štetu od 3,4 milijuna kuna ili Grad Vrbovsko 3,2 milijuna.

 

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti, ilustracijaKategorije:gospodarstvo

Oznake:, , , ,

7 replies

  1. Ma daj, pa Županija nas voli, obožava, brine o nama!!!!!!!!! Živio Župan i Dožupan i njihovo biračko tijelo!!!!!!!!!

  2. DOĆI ĆE ONI OPET “FEKTAT” GORANSKE GLASOVEI OBEĆAVATI BRDA I DOLINE.

  3. Imamo mi sposobne čelnike u gradu tako da nema problema. Najlakše je kukati i tražiti novce.

  4. Nitko ne kuka.. Ne moli Grad nikoga novce, niti će moliti.. Bez brige.. Ali mi smo dio te “krasne” Županije koja nam u životu uopće ne treba. Znamo mi sami platiti popravak ceste, organizirati školu i pobrati novce za javne potrebe.. Županija je jedino aktivna kad treba “odlučiti” izbore zajedno sa Pupovcem i prodanom dušom PET ZA VRBOVSKO!!!! Inače velikim Hrvatom i domoljubom!!!!

  5. Kao prvo nisu oni blesavi da Vam dadu toliki novac koji bi grad skrenuo u svoj džep za plaće uhljeba,samo toliko !

  6. U ovoj nedaći sa jugom zna se na čije su krovove išli djelatnici Komunalca, a ta sica sta dođe u grad vjerovatno ce završiti u blagajni Komunalca da djelomično pokrpa financijske rupe.
    O da “Croatio iz duše te ljubim “ a ti i dalje liži ko pas noge Vode mozda dobiješ koju koscicu

  7. Pa mislim da ima puno toga što bi moglo uticati na visinu štete. Prvo; Tko je proveo postupak procjene štete: Županijsko, ili “gradsko” povjerenstvo? U ovome slučaju bi rekao ovo drugo, pa se možda iz toga može iščitati da procjene nisu stručno izvršene jer se ipak radi o prevelikoj razlici. Drugo; Ili se vjerovatno radi o članku 32. Zakona o zaštiti od elemntarnih napogoda koji kaže; “Štete nastale djelovanjem elementarnih nepogoda čija vrijednost i posljedice ne udovoljavaju mjerilima iz članka 31. stavka 2. ovoga Zakona uklanjaju se i/ili ublažavaju sredstvima jedinice lokalne samouprave ili uprave.”, a članak 31. stavak 2 kaže; “ako je poremećeno obavljanje gospodarskih djelatnosti i odvijanje života uopće, što ukazuje na značajne posljedice,” Pravu istinu ćemo doznati nikada jer će jedni na druge prebacivati krivicu.