novac-za-objavu

 

 

VRBOVSKO – Sada se već na mjesečnoj bazi vrbovščanskom Komunalcu upumpava novac poreznih obveznika. Nakon prošlomjesečne “darovnice” od čak 765 tisuća kuna ovaj put na račun Komunalca iz gradskog proračuna sjesti će 855 tisuća kuna.

 

 

Nisu precizirane stavke

 

 

Od te pozamašne svote 300 tisuća kuna opet je za nabavku komunalne opreme, 80 tisuća je za kupnju još jednog vozila, sa 200 tisuća kuna Komunalac planira urediti staze, putiće i mostiće u Kamačniku a preostali dio novca treba im i za vraćanje kredita. Niti u ovoj Odluci o davanju takozvane kapitalne pomoći Komunalcu o čemu odlučuje Gradsko vijeće Vrbovskog, nisu precizirani stavke pa tako se nezna o kakvoj komunalnoj opremi je riječ a za koju su, podsjetimo, i prošli mjesec dobili 400 tisuća kuna, po čijem ili kakvom predračunu su planirani troškovi za uređenje staza, mostića i putića u Kamačniku, o kakvom vozilu se radi kao niti za koji od niza podignutih kredita im treba subvencija.

 

 

 

Negodovali samo Nedeljko Kovačić (Nezavisni)I Jovan Trbović (Unija Kvarnera)

 

 

Tako bi ponovno“na slijepo”, gradski vijećnici i ovaj mjesec trebali dignuti ruku za prebacivanje novaca iz proračuna nezasitnom Komunalcu što sudeći prema prošlomjesečnoj sjednici i neće biti veliki problem. Naime, na njoj je od 16 vijećnika za to ruku dalo njih 12 uz tek negativni komentar Nedeljka Kovačića ( Nezavisni sa liste Dalibora Kratohvila) koji se pitao da li u tom Komunalcu postoje neke financijske dubioze pa ga se stalno mora sufinancirati i Jovana Trbovića (Unija Kvarnera) koji se odlučio biti suzdržan jer na mrežnim stranicama Komunalca nije pronašao financijski izvještaj za 2016. godinu.

 

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Ilustracija

Oglasi