politika

KUPOVAO KLUPE, KOŠEVE, PEPELJARE ALI I PREVOZIO RASLINJE: Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić odlično poslovao s supruginom firmom no idilu mu pokvarila – prijava


IMG_20180921_182611

VRBOVSKO – Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić u proteklih četiri godine poslovao je s supruginom firmom isplativši joj 144.375 kuna. Od ženinog obrta za Grad Vrbovsko kupovao je klupe, koševe za otpad, pepeljare, zaštitnu opremu i plaćao prijevoz ukrasnog raslinja.

 

Neanonimna prijava

 

Zbog tih poslova Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, nakon neanonimne prijave još od 9. listopada 2014. godine, u kolovozu ove godine pokrenulo je postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv gradonačelnika Vrbovskog Mufića. Kako stoji u Odluci Povjerenstva postupak se pokreće zbog moguće povrede članka 7. c)  ZSSI-a koja proizlazi iz sudjelovanja u poslovnim odnosima i potpisivanja poslovne dokumentacije dužnosnika kao zakonskog zastupnika Grada Vrbovskog s Trgovačkim obrtom vl. Dijana Mufić, bračnog druga imenovanog dužnosnika i koji je s dužnosnikom interesno povezana osoba, a koji su nastali sklapanjem više pojedinačnih poslova u 2014. g. u ukupnom iznosu od 47.687,50 kuna, u 2015. g. u ukupnom iznosu od 27.375,00 kuna, u 2016. g. u ukupnom iznosu od 43.462,50 kuna i u 2017. g. u ukupnom iznosu od 25.850,00 kuna, kao i zbog moguće povrede članka 18. stavka 1. ZSSI-a, koja proizlazi iz propusta obavještavanja Povjerenstva o nastanku poslovnog odnosa Grada Vrbovskog, kao tijela u kojem dužnosnik obnaša javnu dužnost, i Trgovačkog obrta vl. Dijana Mufić.

 

 

Poslovni odnosi zasnivani radi nabave klupa, koševa, pepeljara, zaštitne opreme, prijevoza ukrasnog raslinja

 

 

Isto tako u Odluci stoji da na zahtjev Povjerenstva, Grad Vrbovsko, zastupan po gradonačelniku Draženu Mufiću, u očitovanju od 5. veljače 2018. navodi je kako Trgovački obrt vl. Dijana Mufić stupao u poslovne odnose sa Gradom Vrbovskim još od 2004. g. kada dužnosnik Dražen Mufić nije obnašao javnu dužnost gradonačelnika Grada Vrbovskog. Poslovni odnosi zasnivani su radi nabave klupa, koševa za otpad, pepeljara, nabave zaštitne opreme, prijevoza ukrasnog raslinja.

 

Bagatelna vrijednost

 

Poslovni odnos u 2008. g. odnosio se na nabavu klupa i letvi za klupe u iznosu od 18.336,60 kuna, u 2009. g. na nabavu klupa u iznosu od 10.492,00 kuna i nabavu zaštitne odjeće za vlastiti pogon u iznosu od 1.845,02 kuna, u 2010. g. na  nabavu koševa za otpad u iznosu od 19.347,90 kuna, u 2011. g. na nabavu klupa, koševa za otpatke, letvi za klupe u iznosu od 16.063,80 kuna, u 2012. g. na nabavu klupa i koševa za otpad u iznosu od 20.025,00 kuna, u 2014. g. na nabavu klupa i koševa za otpad u iznosu od 47.687,50 kuna, u 2015. g. na nabavu klupa i koševa za otpad u iznosu od 27.375,00 kuna, u 2016. g. na nabavu klupa, koševa za otpad i prijevoza ukrasnog raslinja u iznosu od 43.462,50 kuna, u 2017. na nabavu klupa i koševa za otpad u iznosu od 25.850,00 kuna. Nadalje, u očitovanju se navodi kako je za svaki pojedini postupak nabave roba, radova i usluga od lipnja 2013. g. proveden postupak nabave bagatelne vrijednosti u iznosu do 35.000,00 kuna bez PDV-a, izdavanjem narudžbenica.

 

Mufićeve klupice, koševi i pepeljare bili su mili i HDZ-ovcu Manceu  ali i SDP-ovcu

Mirkoviću

 

Prema tom očitovanju Mufićeva supruga s Gradom Vrbovsko tako posluje još od 2004. godine. Dakle od vremena drugog mandata Antona Mancea (HDZ), nastavlja u trećem njegovom mandatu i za vrijeme cijelog mandata SDP-ovog gradonačelnika Željka Mirkovića. Cijelo to vrijeme je Mufić iako ne na funkciji gradonačelnika itekako bio politički aktivan što u izvršnoj vlasti (Poglavarstvo) kao i u predstavničkom tijelu Gradskom vijeću a u vrijeme Mirkovičevog gradonačelnikovanja Mufić je obnašao dužnosničku funkciju i to predsjednika Gradskog vijeća Grada Vrbovskog.

 

Petnaest dana za pisano očitovanje

 

Gradonačelniku Vrbovskog Mufiću, Povjerenstvo je dalo rok od 15 dana da im dostavi pisano očitovanje u odnosu na razloge pokretanja Postupka, kao i na ostale navode iz obrazloženja, te da im dostavi relevantnu dokumentaciju s kojom raspolaže.

 

 Neka institucije rade svoj posao

 

Na naš upit o argumentima gradonačelnika Mufića vezano uz poslove s ženinom firmom dobili smo odgovor u stilu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegove legendarne izjave Neka institucije rade svoj posao. Odgovor gradonačelnika Mufića prenosimo u cjelosti :

Poštovana,

Odluka o pokretanju postupka za odlučivanje o sukobu interesa bila je javno objavljena na web stranici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Kako ste i do sada uvijek kreirali članke o raznim temama koje se tiču Grada Vrbovskog na način koji ste sami htjeli i bez da ste se obratili za moju informaciju, ni sada ne vidim potrebu za davanjem argumenata, kako ste vi to nazvali, jedino bih vas zamolio da sa stranica povjerenstva objavite i konačnu odluku Povjerenstva nakon što bude objavljena.

Sa poštovanjem,

GRADONAČELNIK

DRAŽEN MUFIĆ, dipl.ing.

Odluku o pokretanju postupka pogledajte ovdje:

POKRETANJE POSTUPKA

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Ilustracija, Nensi Tatar

1 comment on “KUPOVAO KLUPE, KOŠEVE, PEPELJARE ALI I PREVOZIO RASLINJE: Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić odlično poslovao s supruginom firmom no idilu mu pokvarila – prijava

  1. Šerif d.o.o

    Obrt je ženin koliko i moj.

Komentari su isključeni.