kultura i zabava

U SKLOPU MJESECA HRVATSKE KNJIGE II: Izložba “Karikature i minijature” i predstavljanje knjige “Život može biti lijep”


44836933_485576998621425_2695713575971848192_o

 

 

VRBOVSKO – U izložbenom prostoru vrbovščanske Gradske knjižnice otvorena je izložba “Karikature i minijature” autorskog dvojca Darka Dožaića i Novice Vučinića.

 

Karikature i minijature

 

Slikar koji radi u tehnici akvarela i akrilika te organizator tradicionalne likovne kolonije Moravička jesen, Novica Vučinić vrbovščnskoj publici predstavio je svoje omiljene motive Gorskog kotara i njegovih ljepota. Izložio je dio svoga likovnog opusa s kojim se do sada predstavljao na skupnim i samostalnim izložbama u Rijeci, Zagrebu, Karlovcu i Vrbovskom te međunarodnim u Austriji, Danskoj, Sloveniji i Belgiji kao član udruge “Plavo svjetlo” slikara željezničara. Umjetnik Darko Dožaić koji u slobodno vrijeme slika ulja na platnu, murale i izrađuje pirografije, predstavio se izborom iz bogatog opusa karikatura koje su mu najdraži oblik izražavanja. Samostalne izložbe imao je u Rijeci, Lukovdolu, Begovom Razdolju, Delnicama, Ravnoj Gori i Zagrebu a od 2014. kada je u Klovićevim dvorima izlagao karikaturu na temu “Izumi kroz povijest”, postaje član Hrvatskog društva karikaturista.

 

Izložba otvorena do kraja studenog

 

Na otvaranju izložbe tog autorskog dvojca koja se može posjetiti do kraja studenog, nastupile su učenice OGŠ Ive Tijardovića Delnice – PO Vrbovsko Sara Kolarić (klarinet) i Nina Heski (flauta) sa svojom profesoricom Marinom Bosanac. Uz izložbu u Mjesecu hrvatske knjige u Vrbovskom je održano i predstavljanje knjige “Život može biti lijep” autorice Ivane Grabar.

 

 Život može biti lijep

 

O životu i svemu što on nosi lijepim i onim manje lijepim trenucima kada čovjek ne vidi izlaz, a potiskujući tugu najviše šteti sebi govorila je Ivana Grabar na predstavljanju u Vrbovskom, iznoseći svoja iskustva s traumatičnim događajima koji su joj obilježili život. Iz svega toga proizašle su do sada dvije knjige Ivane Grabar, “Pink pen” i “Život može biti lijep” predstavljene u Vrbovskom u organizaciji Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića.

 

 

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: GK Ivana Gorana Kovačića

%d blogeri kao ovaj: