politika

VIJEĆNICI DELNIČKE OPORBE: Glasali smo za proračun jer su naše inicijative prepoznate i podržane


Igor Pleše, SDP Delnice

DELNICE – Za delnički gradski proračun za iduću godinu svoj glas dali su i vijećnici iz redova oporbe SDP-a, PGS-a i Unije Kvarnera. Zašto su, za razliku od prošle godine, ove odlučili podržati prijedlog proračuna gradske vlasti u ime oporbenih vijećnika obrazložio je predsjednik SDP Delnice Igor Pleše.

Bez naših glasova ne bi prošao niti proračun za 2020. godinu

U isto vrijeme prošle godine, podsjeća Pleše, niti jedan od naših šest amandmana nije bio prihvaćen te iz tog razloga nismo mogli dignuti ruku za proračun za 2019. godinu. Naši glasovi presudili su prilikom usvajanja proračuna za 2018. godinu, povijest se dvije godine kasnije ponavlja i odgovorno tvrdim da bez njih ne bi prošao niti proračun za 2020. godinu.

Dobrobit građana i razvoj Delnica

Dobrobit građana i razvoj Delnica nam mora biti na prvom mjestu, a stranačka pripadnost i politički svjetonazor u ovom trenutku ne smije igrati presudnu ulogu u donošenju odluke, kaže Pleše koji u nastavku iznosi te ključne projekte koji su realizirani tijekom ove godine i koji se planiraju u idućoj a zbog kojih su i podržali taj glavni gradski financijski dokument.

Naši prijedlozi bili su razborit što su vladajući i prepoznali

Vrijeme je pokazalo kako smo bili u pravu i da su naši prijedlozi bili razboriti, što su vladajući i prepoznali tijekom godine koja se primiče svojem kraju. Tražili smo od grada uređenje plaže Pretiske kako bi se obogatila turistička ponuda Kupske doline, što je grad i realizirao u 2019. godini. Tražili smo, zbog sigurnosti naših sugrađana, izgradnju pješačkog prijelaza na Lujzinskoj cesti prema Konzumu (kod staračkog doma) i sa zadovoljstvom možemo reći da će se taj projekt realizirati u 2020. godini. Tražili smo i financiranje projektne dokumentacije za uređenje nogometnog stadiona u Delnicama – ne samo za naše nogometaše, već i za brojne sportske ekipe koje su odustajale od organizacije svojih priprema u Delnicama zbog neadekvatnog stadiona. Sa zadovoljstvom možemo reći da je i ovo planirano u 2020. godini.


Oporba amandmanom traži izmjenu prometne regulacije kod trgovačkog centra Lidl i hotela Risnjak

Dva dodatna amandmana na proračun grada za 2020. godinu

Ne valja zanemariti i manja mjesta u sklopu naselja Delnice i drago nam je kako su vladajući i ovo prepoznali. Više puta smo upozoravali na neadekvatno stanje Školske ulice u Crnom Lugu i svih prometnica u naselju Lučice, te možemo iskazati svoje odobravanje što su navedene prometnice u planu uređenja tijekom 2020. godine. Stavili smo i dva dodatna amandmana na proračun grada za 2020. godinu – jednim amandmanom tražimo izmjenu prometne regulacije kod trgovačkog centra Lidl i hotela Risnjak a drugi amandman se nadovezuje na problem prometovanja autobusa kroz tunel u Grabnju.

Vladajući prepoznali naše ideje kao pozitivne

Usvajanje svih naših prijedloga je korak u pravom smjeru, te nam je drago kako su vladajući prepoznali naše ideje kao pozitivne, istaknuo je Pleše naglašavajući da je godina pred njima u znaku niza investicija a one najznačajnije su, kaže, radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži na području cijelih Delnica u vrijednosti od 6 milijuna kuna te radovi na pristupnoj cesti i pretovarnoj stanici na Sović Lazu u iznosu od 7,3 milijuna kuna. U ime oporbe Pleše pozdravlja povećanje izdvajanja za razvoj poduzetništva na 300.000 kuna, projekt Zeželi smatraju iznimno značajnim za zapošljavanje žena i isti svakako treba nastaviti a jedan od prioriteta za njih je uređenje prometnica u samom naselju Delnice.

Drugi amandman se nadovezuje na problem prometovanja autobusa kroz tunel u Grabnju

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ustupio Igor Pleše SDP Delnice

%d blogeri kao ovaj: